Odlična igra u drugom poluvremenu bila je nedovoljna da nadoknadi minus iz prvog

01. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Ovakav naslov najkraći je opis utakmice 14. kola Druge ženske košarkaške lige, koju su igračice ŽKK Srbobran odigrale sinoć u Kragujevcu.

Domaćin ovog susreta, ŽKK “Radnički 2016” nije delovao kao nesavladiv protivnik, čak je u prvim minutima bilo izvesno da će posao biti lagan, jer su Srbobranke povele sa 6:0. Nakon te blage prednosti Kragujevčanke preuzimaju inicijativu, izjednačuju i zatim preuzimaju vođstvo, koje je na kraju prve četvrtine bilo 21:13. Jako slaba igra devojaka iz Srbobrana bila je obeležena nespretnim dodavanjima, lošim procentima šuta i nedostatkom volje da se učini nešto više.

Ovakva igra rezultirala je zaostatkom od 20 poena, već sredinom druge deonice, koju “Belle” ipak uspevaju da ublaže pre odlaska na pauzu. Poluvreme je završeno rezultatom 44:29 (2/4-23:16). Vidno nezadovoljan, trener Subić, u nastavku meča menja postavu, u kojoj više nije bilo sestara Curaković, na čiju se igru oslanjao u prvom poluvremenu. Nosioci igre postaju kapiten Jelena Ćurčić, Sanja Dunđerski i Tamara Ivkov, dok su u rotaciji na preostale dve pozicije bile Branka Subić, Mirjana Đokić, Nataša Božić i Maja Stajkovski. Ovaj sastav je u nastavku uspeo da stavi pod kontrolu napad Kragujevčanki, ali i da pospeši realizaciju svojih napada, što je dovelo do postepenog smanjenja razlike u poenima.

Treća četvrtina je završena sa 59:46 (15:17), što je bila prva dobijena četvrtina za naš tim, a sa takvim tendencijama je nastavljeno i u poslednjih 10 minuta igre. U dva navrata su naše devojke uspevale da vežu po dve trojke i tako poljuljaju entuzijazam u timu domaćina. Malo je nedostajalo Subićevim devojkama da preokrenu rezultat i ostvare drugi trijumf na gostujućem terenu, ali se domaćice nisu predavale. Čak ni posle ozbiljne povrede najbolje Kragujevčanke Sare Milošević (26 poena), koja se nakon vazdušnog duela u odbrani loše dočekala na levu nogu, čime je povredila skočni zglob, nakon ukazane pomoći ona nije prestajala da bodri svoj tim do pobede.

Meč je završen rezultatom 78:73 (4/4 – 19:27). Fantastična igra u ovoj deonici nije bila dovoljna da se nadoknadi zaostatak sa početka meča. Ubedljivo najbolja u timu Srbobran, bila je Sanja Dunđerski, koja je dočekala da joj se ukaže poverenje, a ona ga je sigurno zaslužila svojom požrtvovanom igrom. Postigla je 21 poen od čega 3 trojke, kojima je svoj tim vraćala u igru, a zapažena je bila i u više samostalnih kontri koje je uspešno realizovala.

Sanju na listi najboljih strelaca prate Branka Subić sa 15 i Tamara Ivkov sa 14 poena, uz po jednu trojku kod obe igračice. Tamara se pokazala i u druga dva bitna parametra igre, zabeležila je 7 skokova i 6 asistencija. Uz tri pomenute igračice, po jednu trojku zabeležile su Nataša Božić i Jelena Curaković.

Posle dva gostovanja u Kragujevcu i dva poraza, Slobodan Subić nije mogao biti zadovoljan, pogotovo što se neke od manjkavosti u igri nikako ne otklanjaju. “Ponavljaju se stvari koje smo mogli da vidimo i na prethodnim gostovanjima. Odlično otvaranje sa serijom od 6 na prema 0, a zatim usleđuje pad koncentracije tokom kojeg ne možemo da damo ukupno 15 poena do 16. minuta utakmice.Ponavlja se situacija u prvom poluvremenu, kada imamo katostrofalnih desetak minuta igre, što je domaćin iskoristio da se odvoji sa 20 razlike. Od tog trenutka utakmice bili smo ravnopravan, često i bolji protivnik, ali nije lako stići 20 poena razlike. Borili se jesmo, pogotovo to drugo poluvreme, bolji pristup igri, bolja energija, falilo nam je možda malo sreće u nekim šutevima, ali generalno gledano utakmica je izgubljena bez ispaljenog metka u prvom poluvremenu”.

“Očekuju nas još gostovanja u Ljuboviji i Vršcu, i te utakmice će pokazati da li je ekipa shvatila sve ove lekcije na gostujućim terenima. Ako se to desi, da ekipa sazri psihički i odigra na gostovanjima kao kod kuće, onda su ovi porazi do sada imali svrhu i neće boleti. U ovom takmičenju nas očekuje pauzu do 23. marta, kada igramo u Ljuboviji, ali zato imamo zaostalih juniorskih utakmica koje igra gotovo isti sastav, tako da nema odmora. Već u sredu igramo u Staroj Pazovi, a tu su i mečevi sa Vrbasom i ŽKA Novi Sad koje ćemo gledati da odigramo u ovih dve tri nedelje” , kratki je rezime stanja u timu našeg priznatog stručnjaka.

Kad su u pitanju utakmice na domaćem terenu, ženski košarkaški klub “Srbobran” imaće još samo jednu. Ona je na programu 6. aprila, u poslednjem meču ove sezone, a protivnik će biti ŽKK “Duga” Šabac. Ovaj meč ćemo posebno najaviti sa željom da se na njemu okupe svi ljubitelji košarke iz Srbobrana, kako bi smo proslavili nepobedivost domaćeg terena, nagradili naše devojke bučnim bodrenjem, a možda i proslavom titule prvaka.

Facebook Komentari