Rukometni klub proslavio jubilej 65 godina postojanja

18. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Bogata i slavna istorija rukometnog kluba “Srbobran” duga je 65 godina, a kako bi proslavili ovaj veliki jubilej, čelnici ovog sportskog kolektiva organizovali su celodnevni turnir u subotu 16. februara.

Prvi su pred publiku izašli timovi mladih rukometaša, u koji su velike nade svojih klubova, a oni su bili : „Jugović“ Kać, „Hajduk“ Beška, „Mladost“ Bački Jarak, „Rastimo“ Novi Sad i tim domaćina “Srbobran”. U drugom, večernjem delu takmičenja domaći seniorski tim pokušao je da nadigra goste iz Sivca i Vrbasa, čije ekipe nastupaju u elitnim republičkim ligama.

Prvu seniorsku utakmicu odigrali su RK „Srbobran“ i RK „Sivac“, a rezultat je bio na strani gostiju sa odnosom golova 15:32. U drtugom odmeravanju snaga ponovo su trijumfovali Sivčani samo su im ovoga puta takmaci bili momci iz ekipe „Vrbas Petrol“, a rezultat je na kraju bio 24:21. Poslednji u nizu rukometnih okršaja imali su Srbobranci i Vrbašani, a utakmica je završena sa 24:33 za goste.

Najbolji tim turnira, RK „Sivac“, nagrađen je peharom osvajača turnira “Srbobran 2019” i zlatnim medaljama za svakog pojedinca. Klub “Vrbas Petrol” se okitio srebrnim, a domaćin RK “Srbobran” bronzanim odličijima. Timovima je priznanja uručio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. On je, kako je i sam priznao, bio posebno radostan što je rukomet ponovo popularan u našoj opštini, jer je i sam bio deo tog sportskog kolektiva u vreme kada se klub takmičio u prvoj ligi i bio priznat i poštovan u celoj državi.

Pored timova učesnika nagrađeni su i najistaknutiji pojedinci turnira. Za najboljeg strelca izabran je i nagrađen posebnim odličijem Čabai Marko iz sivačkog tima, dok je njegov saigrač Bogojević Nikola, dobio nagradu najbolji golman. Najbolji igrač takmičenja bio je Elezović Uroš, koji nastupa za tim “Vrbas Petrol”.

Po završetku ceremonije urečenja nagrada, porazgovarali smo sa trenerom rukometnog kluba “Srbobran”, gospodinom Vukom Milojičićem, koji je i sam učestvovao u organizaciji ovog lepog i velikog sportskog događaja: “Nama ovog vikenda rezultat nije bio u prvom planu. Svojim radom polako vraćamo rukomet na stare staze slave, gde on i pripada, što je i bila namena ovog revialnog turnira. Igrali smo s ekipama koje su u Top 20 rukometnih timova u Srbiji, a mi sa njima nismo mogli da se merimo. Proslavili smo svoj jubilej i sad je pred nama mesec ipo dana ozbiljnog rada pre početke prvenstvenih utakmica. Ovaj turnir bio je prilika da se prvi put u ovoj godini okupe svi naši igrači. Sa pripremama smo počeli pre dve nedelje, ali sad smo bili prvi put kompletni. Najbitnije je da se na turniru niko nije povredio”.

Zatim nam je rekao i par stvari vezanih za njihove nastupe u predstojećem ligaškom takmičenju, kao i o samom klubu: “Na početku prvenstva imali smo samo jedan cilj, a to je bilo da oformimo tim i uđemo u takmičenje. Nakon prvog dela sezone mi zauzimamo treće mesto sa skorom od 5:2, sa porazima od Gajdobre i Šapca koji su na prve dve pozicije sa skorom 6:1. Moji momci znaju da se na svaku sledeću utakmicu ulazi s ambicijom da pobedimo, što automatski znači da želimo da osvojimo to prvo mesto i idemo u viši rang. Naravno još mnogo toga je pred nama i ne bih mogao ništa konkretije da kažem. Na posletku želim da se zahvalim Vladi Šarčevu, Rajku Blagojeviću, Srđanu Dinjaškom i naravno Stevici Bečejcu, jer su ogroman trud ulagali i dalje ulažu u to da se rukometu u Srbobranu obezbedi zasluženo mesto” , završio je trener Milojičić.

Više fotografija sa turnira u rukometu, odnosno sa poslednje utakmice i sa dodele nagrada, možete pronaću u našog galeriji na facebook stranici.

 

Facebook Komentari