Košarkaši Srbobrana pobedom najavili bolje proleće

03. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Košarkaški klub Srbobran juče je u Futogu odigrao prvu takmičarsku utakmicu u Novoj godini, a ako je suditi po startu, očekuje nas dobar nastavak sezone.

Sećamo se svi da je u poslednjim utakmicama odigranim u 2018. godini, OKK Srbobran imao ozbiljnih problema da ostvari pozitivan skor, i da je broj povređenjih igrača bio veći od broja zdravih. Neke sitnije povrede su tokom zimske pauze sanirane, ali u timu i dalje nema par ključnih igrača, koji su u oktobru mesecu harali terenima. Najiščekivaniji u timu je bio Nikola Krga, koji je u Futogu počeo da pokazuje koliko je u stvari falio ekipi.

Ekipa “Basketball Stars”, domaćin u ovom susretu, pokazala je da sa njima nema lagane utakmice. Svo vreme duela rezultat je bio vrlo neizvestan, a za naše igrače takođe vrlo naporan i težak meč. Na kraju ipak uspevaju “Zeleni” da trijumfuju sa  75:76. To je u stvari i najbitnije, jer u uslovima kada nemate kompletan tim, dajete sve od sebe da na svaki način dođete do bodova. Čak devet igrača se upisalo u listu strelaca: Mirosavljević Novica sa 21 poenom od čega je pogodio 4 puta za tri poena, Vujić Stevan 14 pogodaka, Krga Nikola 12 sa 2 trojke, Babić Nikola 9 poena i 1 trojka, Subić Slobodan 8 poena sa 1 trojkom, Trninić Nemanja 7 poena, Grubić Bojan 2, koliko je dao i Babić Radovan, dok je Paroški Mirko dao jedno slobodno bacanje.

Pored ovog trijumfa seniorskog tima, pobede su ostvarili i momci u dve najmlađe selekcije kluba. Mlađi pioniri su kod kuće savladali Titel sa 49:21, dok su naši dečaci iz mini basketa pobedili Slobodu u Novom Sadu 10:22.

Sve čestitke pobedničkom klubu, uz želju da tako nastave i u narednim kolima, pogotovo kod kuće, kako bi smo se svi zajedno radovali.

Facebook Komentari