Neočekivan poraz na Karaburmi

27. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

U juče odigranom 10. kolu Druge košarkaške lige Srbije, za dame, naš predstavnik ŽKK Srbobran je izgubio rezultatom 81:68 od domaćina utakmice, beogradske ekipe ŽKK Karaburma.

Očekivali smo laganu pobedu, iako nam je trener našeg tima govorio da to neće biti laka utakmica, a pokazalo se da je bio u pravu. I pored činjenice da je tim potpuno oporavljen i da su se spremali za prolećni deo sezone, nešto je ipak zaškripalo na beogradskom gostovanju. Sam start je bio dobar što je rezultiralo vođstvom Srbobranki u prvoj četvrtini 20:25, ali se zatim dešava neobičan rezultatski sunovrat u drugoj, koju “Belle” gube 22:12. U drugom poluvremenu se vraćaju u igru ali i preostala dve deonice bile su bodovno u zaostatku, 23:18 i 16:13.

Branka Subić ostvaruje “double-double” sa 18 postignutih poena i 10 skokova, a zabeležila je i 5 asistencija. Jelena Curaković postigla je 14 pogodaka, a iza nje je Sanja Dunđerski sa 9, koliko je ubacila i Tamara Ivkov. Jelena Ćurčić je pod košem bila najbolja sa 15 skokova, a zabeležila je i 8 poena. Svoj sud o propuštenoj prilici da se osigura liderska pozicija na tabeli, dao nam je Slobodan Subić, trener srbobranskih košarkašica.

“Kao što sam i očekivao, veoma teška utakmica u gostima. Osim u prvoj četvrtini, do kraja utakmice nismo više uspevali da uspostavimo dobru igru u oba smera. Veliki problem u prvom poluvremenu je predstavljao defanzivni skok. Domaćin je imao nestvarnih 19 skokova u napadu, a i pored toga što im je najbolji igrač isključen u drugoj četvrtini, mi nismo pronašli dobar ritam u igri da preokrenemo utakmicu”.

“U drugom poluvremenu smo značajno popravili skok, ali smo recimo slobodna bacanja šutirali katastrofanlnih 30%, na kraju ukupno 44%. U nekoliko navrata uspevali smo da prođemo na minimalnu razliku, ali smo svaki put sopstvenim greškama vraćali domaćina u igru i razliku. Domaćin je odigrao odličnu utakmicu i pokazao da će u drugom delu prvenstva imati odlične rezultate. Čestitam im na pobedi. Mi jedino kroz rad možemo ispraviti greške, ima još dosta da se igra, a ovo sigurno nije najteža utakmica u drugom delu prvenstva”.

Nadamo se da će se u tim vratiti ona prepoznatljiva samouverenost, sa kojom su devojke dominirale tokom jeseni. U tome smo zaista uživali. Šta god da se desi, na nama je da ih podržimo i u porazu, kako ne bi klonule duhom, a bolji rezultati će već doći.

Facebook Komentari