Odmor je gotov! Košarkašice nastavljaju borbu za tron

25. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Osvajačice jesenjeg dela prvenstva, Druge ženske košarkaške lige, provele su zimski odmor trenirajući za drugi deo, a mi se nadamo da su spremne za njegovo osvajanje. U subotu se nastavlja sa utakmicama u tom takmičenju, a Srbobranke putuju u Beograd.

ŽKK Karaburma je prva prepreka za naše Belle u ovom delu sezone, a ako je verovati statistici, to je meč koji bi trebao pripasti nama, jer je tako bilo i u dva odigrana tokom jeseni. Pobeda u kupu, a zatim i u prvenstvu, utakmice su na kojima je naš tim stekao kasnije iskazano samopouzdanje. Mada po mišljenju prvog stratega ŽKK Srbobrana, Slobodana Subića, to neće biti tako lak posao jer:

“Stanje na tabeli daje nam ulogu favorita, međutim domaća ekipa je veoma kvalitetna i od svih timova u prvom delu sezone imali su najmanji  broj utakmica kod kuće. Uz to domaći tim je i pojačao svoj sastav za jednu iskusnu igračicu, i verujem da će dati sve od sebe da nas pobede. Sa druge strane, u ovom trenutku rekao bih da je mojim devojkama pauza prijala. Iskoristili smo je na odličan način, odmorile, sanirali povrede i vratili se kompletne. Trenutno smo u ponom kapacitetu i intenzitetu na treninzima. Videćemo šta će doneti prvo kolo. Ne očekujem laku utakmicu, ali idemo na pobedu. O napadu na titulu je još rano govoriti, mnogi timovi su se pojačali. Mi nismo želeli niti smatrali da treba da menjamo sastav, imamo 5 teških gostovanja u drugom delu, i biće teško izboriti plasman. Liga je jaka i teška, lako može da se desi da čak i prvak ima 4, 5 poraza na kraju. Ja verujem u devojke koje treniram, naš sastav je za sam vrh i to ćemo u nastavku pokazati”, blagi je optimista Subić, a mi smo sigurni da je titula namenjena baš našim devojkama.

Ostaje nam da sačekamo i naravno navijamo za njh, bar na ona 3 meča koja će igrati kod kuće, jer je žreb odlučio da čak na 5 utakmica moraju biti gošće.

Facebook Komentari