Dobili smo nove futsal prvake – KRALJEVINA SRBIJA

13. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Futsal, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Sinoć je, nakon tri nedelje nadmetanja, odlučeno koji su to timovi najbolji u futsalu, a Srbobran je još jednom dokazao da postaje prestonica rekreativnog sporta.

Celodnevno takmičenje u subotu, 12. januara, počelo je mečevima u konkurenciji petlića, odnosno dečaka 2006. godište i mlađih, a u borbi za treće mesto snage su odmerili One Team 2 i Front Lajnersi. Škola fudbala iz Temerina nije uspela da osvoji bronzanu medalju jer su poraženi od Front Lajnersa sa 2 primljena gola. U drugom meču ove kategorije, u finalu, nastupili su Acova Banda i prvi sastav One Team-a. Meč je kako i odgovara jedom finalu bio vrlo neizvestan, nakon isteka poslednje sekunde rezultat je bio nerešen 2:2. Mnogo bolji u izvođenju penala bila je Acovi Banditi sa tri sigurna pogotka i dve sigurne odbrane, čime su zasluženo osvojili najsjajnije odličije turnira.

U nastavku su istim redosledom igrani mečevi u konkurenciji pionira. Prvi su se nadmetali Konama i Da Mi Jo Trending, i ova utakmica je jedina koja je ovog poslednjeg dana turnira bila neregularna. Posle pobede Da Mi Jo Trendinga, organizatori su utvrdili da je ta ekipa mimo pravila dovela novog igrača koji nije bio prijavljen kao deo tima. Zbog tog prestupa rezultat je morao biti poništen i proglašen je služben rezultat, 3:0 za Konamu, koja osvaja bronzanu medalju. Zlatna medalja završava u rukama domaće ekipe Ljuba Plus, nakon vrlo neizvesne i teške borbe sa timom Komšije Vrbas. Rezultat je nakon 40 minuta igre bio 4:3.

Veterani su u svojim utakmicama bili mnogo konkretniji od svojih mlađih kolega. U oba duela su pobednici izašli sa ubedljivom gol razlikom. Treće mesto u ovoj konkurenciji osvojili su momci iz Bačkog Jarka “Mladost Max Bet”, koji su pobedili Đoletove Drugove sa 5:3. Kao najbolji stariji futsaleri turnira zasluženo su proglašeni igrači tima Leteći Holanđanin iz Vrbasa, koji su u finalu pobedili domaći tim VMR Alatnica sa 2:6.

Najiščekivaniji mečevi ovog takmičenja ostavljeni su za sam kraj, kako bi se već uzavrela atmosvera u srbobranskoj Hali sportova dovela do ključanja. Prepune tribine i parter u dvorani samo potvrđuju koliko je sport u Srbobranu bitan i cenjen, a pokazana igra na terenu je to i opravdala. Najbolja 4 tima seniorske konkurencije nastupalo je u poslednja dva meča. U borbi za bronzu i nagradu od 50.000 dinara, snage su odmerili timovi Aca Keš i Gradina Sistem Temerin. Na ovom meču je bilo ubedljivo najviše golova, a nije nedostajalo ni neizvesnosti. Ipak na posletku slave Temerinci sa 4:6 i odnose nagradu.

Timovi Kraljevina Srbija i Baki Dom Plus, imali su čast da nakon 20 dana takmičenja ostanu kao dva najbolja predstavnika ovog turnira, u konkurenciji od 30 ekipa. I pored neospornog kvaliteta na obe strane, ubedljiviji na parketu su bili igrači Kraljevine Srbije koji skoro rutinski završavaju finalni duel sa 3 precizna pogotka, a bez i jednog primljenog. Oni osvajaju zlato i naslov prvaka u najtežoj konkurenciji takmičenja, a nagradu od rekordnih 200.000 dinara uručio im je lično predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški. Čestitke ovoj sjajnoj ekipi uputili su i svi okupljeni navijači sa tribina, gromoglasnim aplauzom, a istim su pozdravljeni i srebrni, Baki Dom plus, koji su se zadovoljili utešnom nagradom od takođe velikih 100.000 dinara.

U svim konkurencijama su podeljene medalje u bronzanoj, srebrnoj i zlatnoj boji, a svi osvajači dobili su i odgovarajuće pehare. U svakoj konkurenciji su proglašeni i najbolji golman, igrač i strelac, a kod timova petlića i pionira, novčane nagrade su zamenjene robnim, koje je obezbedio Sport Vision.

Vrlo zanimljivi momenti finalnog dana turnira bili su i oni, kada se u pauzama igre, izvlačio po jedan dobitnik letovanja za dve osobe u Sutomoru. Naše istaknute košarkašice Ivana i Jelena Curaković imale su tu čast da donesu sreću nekim gledaocima, čak 5 puta u toku večeri. Podsećanja radi, nagradna igra je organizovana u cilju podsicanja humanosti u našoj opštini. Lokalna samouprava i Centar za sport i turizam donirali su 5×2 letovanja u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru, a jedini uslov da se učestvuje u izvlačenju bio je kupovina nagradnih tiketa po ceni od 100 dinara. Sakupljeni novac biće iskorišćen kao pomoć najugroženijim porodicama u opštini Srbobran.

Celokupni foto užitak možete pronaći u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari