Saopštenje predsednika FK Srbobran nakon održane vanredne skupštine kluba

31. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Fudbalski klub “Srbobran” održao je prethodne nedelje vanrednu skupštinu kluba, na kojoj je izabran predsednik Jovica Tešić. U želji da jasno predstavi stanje u klubu i tako obavesti javnost o stvarnom stanju stvari, predsednik Tešić je našoj redakciji uputio otvoreno pismo koje vam u celosti prenosimo.

“Poštovani prijatelji. Povodom održane vanredne skupštine FK Srbobran i mnogobrojnih zlonamernih, i ničim ne utemeljenih insinuacija, želim da vas obavestim o sledećem. FK Srbobran nije nikada bio predmet trgovine i ni jednog momenta nije postojala opcija prodaje kluba ili zaključivanja bilo kakvog ugovora o fuziji, sa FK Vršac iz Vršca. Zlonamerne priče i insinuacije o nečasnim namerama ljudi koji vode FK Srbobran su za cilj imale isključivo: potpunu destabilizaciju kluba, kompromitovanje uprave i izazivanje nemira kod članova i simpazitera kluba!

  • Istina je da je klub u lošoj materijalnoj situaciji. Srpska liga iziskuje velike troškove i klub se bori da zadrži taj takmičarski status.
  • Istina je da se po pravilniku FS svakoga dana može očekivati zabrana odigravanja utakmica na našem stadionu u Šumicama.
  • Istina je da nisu završena kupatila i da stadion (zbog ranga u kojem se takmiči) ne zadovoljava kriterijume iz pravilnika FS.
  • Istina je da tribina na stadionu predstavlja svakodnevnu opasnost od rušenja.
  • Istina je da smo zbog saznanja koja imamo, i skoro izvesne odluke FS o zabrani odigravanja utakmica na našem terenu, razmatrali mogućnost o odigravanju domaćinskih utakmica (samo) prvoga tima na drugom terenu.
  • Istina je da se ni jednog momenta nije doveo u pitanje rad sa našom decom u svim kategorijama, i za to klub, uz nesebičnu podršku lokalne, samouprave ima obezbeđenja sredstva.
  • Istina je i to da u FK Srbobran ne postoji čovek koji bi radio na štetu kluba, koji je stvaran godinama i koji je postigao veliki uspeh.

Zlonamerno je stvarana tenzija pred skupštinu kluba. Zlonamerno su se širile glasine o izmišljenoj prodaji takmičarskog mesta i fuzionisanju dva kluba, o ostvarivanju materijalne koristi od 4.000.000 dinara, i to po pravilu od ljudi, koji nikada i ništa nisu dali FK Srbobran.

Na održanoj Skupštini sam izabran za predsednika kluba.Taj izbor je bio jednoglasan i obavezao me je na još veću posvećenost klubu. Moje opredeljenje je TAKMIČENJE. Takmičenje u svim kategorijama, a posebno rad sa decom i stvaranje baze koja će nam u najskorijem periodu dati mogućnost, da naša deca zaigraju za prvi tim. Mišljenja sam da je Srbobranskoj opštini potrebna jedinstvena škola fudbala i formiranje toga će biti moj glavni zadatak. Ne bih komenterisao one koji se uvek bune, kojima ništa ne valja i koji neće ni kako oni hoće. Ono što mogu je da ih pozovem da pokažu koliko zaista vole svoj kluba, da ga pomognu financijski, da mu olakšaju da živi i postiže dobre rezultate. Evo neka svi ti ‘dobronamerni’ uplate na račun kluba po ‘crvenu’ mesečno, ja ću na svaku njihovu dati po tri (3) i rešićemo sva goruća pitanja u klubu. Neka se priključe, neka nešto urade.

Na kraju želim svim građanima naše opštine da čestitam novogodišnje i Božićne praznike. Da im poželim mnogo sreće u 2019-toj godini i da ih pozovem da se priključe FK Srbobran, da ga vole i neguju”.

Jovica Tešić-Jole

Facebook Komentari