Održani tradicionalni Novogodišnji koncert i vašar u “Zmaju”

23. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Đaci osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u subotu su produžili tradiciju održavanja koncerta i vašara na kraju prvog polugodišta. Škola je otvorila svoja vrata od  11:00 do 12:30 za sve zainteresovane, a bilo ih je dosta.

Novogodišnji koncert i Novogodišnji vašar učinili su da hol škole na punih sat i po bude ispunjen. U prvom delu su održavane koncertne a u drugom vašarske aktivnosti, dok se cela škola orila od muzike i pesme. Šareni štandovi na kojima su učenici izlagali svoje praznične rukotvorine bili su kao na pravoj tržnici. Novogodišnji ukrasi koje su đaci pravili sa roditeljima na Novogodišnjim radionicama škole, ili samostalno kod kuće bili su vrlo tražena roba, a sem klasične razmene dobara za novac, dolazilo je često i do tradicionalne trampe među samim đacima.

Učenici su samostalno formirali cene, koje su naravno bile vrlo simbolične, tako da je svako mogao sebi da priušti ono što mu se dopada. Bogato ukrašen Novogodišnji venčić stajao je samo 20 dinara, čestitke su se mogle kupiti za istu vrednost domaće valute, dok su popularni Medenjaci cenjeni kao Vuk i Njegoš zajedno. Cenkanja je naravno bilo u izobilju, a i dobro je za održavanje prazničnog duha i podsticanja konverzacije, što je svakako uticalo na brzo spuštanje cena, ako je kupac bio baš ozbiljan.

Svrha ovog skupa nikako nije bila ostvarivanje neke značajne zarade, već je akcenat stavljen na druženje, razmenu ideja i zabavu, a posebno raduje želja pojedinih roditelja koji su zahtevali da se sledeće godine održe bar dve Novogodišnje radionice, jer su im posebno dragoceni trenutci stvaralaštva sa sopstvenom decom.

Zarađeni novac ide u zajedničke kase odeljenskih zajednica a biće iskorišćen za unapređenje nastave.

Ova škola prednjači u srbobranskoj opštini, kada su u pitanju realizacije van nastavnih aktivnosti u kojima učešće uzima veliki broj učenika, a sem zabave i druženja koji se podrazumevaju, vrlo česti proizvodi su edukacija i socijalizacija dece čime se stvaraju bolji ljudi.

Facebook Komentari