“Zvezdice” dočekale Deda Mraza

20. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zabava

Sekcija modernog plesa “Zvezdice“ priredila je srbobranskoj deci posebnu Novogodišnju priredbu pod nazivom “Mi čekamo Deda Mraza“, kojom je završena sezona nastupa u ovoj godini za ovu uspešnu plesnu trupu.

Tema priredbe bila je Diznijev svet, u kom poznati junaci bajki organizuju novogodišnju žurku, ali bez poznatih negativaca. Kapetan Kuka i ekipa saznaju za žurku, a zatim smisle podli plan osvete. Vrhunac nastupa bio je naravno dolazak Deda Mraza koji je deci podelio paketiće.

Sala Pozorištanceta bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a mališani iz publike su netrepćući posmatrali binu tokom čitavih sat vremena. Koreogeaf “Zvezdica” Tatjana Vujanić, imala je zapaženu ulogu u ovom nastupu polaznika sekcije, jer njoj je pripala čast da bude Deda Mraz i obraduje klince poklonima. Tatjana je naravno bila i naš sagovornik nakon završenog nastupa.

“Ova naša priredba vodi nas u susret novogodišnjim praznicima. Deca su na sceni kao i uvek uživala u druženju i igri. Pravili smo poklone, ukrase za jelku što je bilo pripremni deo nastupa ali jednako zanimljivo. Ovaj nastup je bio malo drugačiji od svega prethodno izvedenog, pokušali smo da napravimo nešto slično mjuziklu. Predstava je praćena koreografijama i pružila je mogućnost našoj darovitoj deci da se iskažu i u nekim drugim ulogama. Oni svi jako vole scenu, kostime i pokazali su svima da znaju i to. Vežbali smo nekih mesec ipo dana, nije moglo duže jer se pripremamo i za neke druge manifestacije koje predstoje u sledećoj godini. Ovo je bila priredba za roditelje i drugare, a posle nje mi imamo malu žurku samo za nas uz pesmu igru i sokiće, a zatim idemo na raspust do početka škole. Što se tiče paketića, do sad smo nalazili sponzore  koji su to finansirali, a sada je to sve ređe, tako da su roditelji sami dali novac za njih, a ja sam ih pripremila i podelila”.

Ono što smo od Tatjane još saznali je da ona pored toga što osmišljava koreografije, radi i mnoge druge stvari. Sama je napisala tekst za predstavu “Mi čekamo Deda Mraza“, osmislila je sve kostime i sama ih je sašila, takođe je zaslužna i za šminku i frizure sve dece, što njen rad čini vrlo specifičnim i zahtevnim, ali je očigledno da njoj to nije teret već izuzetno zadovoljstvo.

Facebook Komentari