Skupština atletskog kluba potvrdila kvalitet rada sa decom, a dodeljene su i nagrade pojedincima

16. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Kraj godine je obično vreme kada se sumiraju utisci i prave planovi za dalje, a u Srbobranskom Atletskom Klubu je pored toga bilo povoda i za dodelu nagrada istaknutim pojedincima.

Svečana Skupština Srbobranskog Atletskog Kluba održana je u petak 14. decembra uz prisustvo velikog broja takmičara i ostalih članova kluba. Restoran sportske Hale bio je idealno mesto za okupljanje kom je prisustvovalo 35 članova kluba, od 42 koliko ih ukupno ima.

Predsednik kluba Imre Paška, podneo je godišnji izveštaj, osvrnuo se na takmičenja u kojima je klub uzeo učešće i naravno pomenuo nagrađene članove koji su osvajali najviša odličija. Klub je od januara do septembra ove godine učestvovao na 8 sportskih dešavanja: miting u Novom Sadu, dečija atletika NS kvalifikacije, kup Čika Moša Senta gde su osvojene 2 medalje Kovačev Anja 3 mesto skok u dalj iz zone i Zelić Arnold 3 mesto na 100m sprint, Prolećni miting Sremska Mitrovica, Letnji miting Sremska Mitrovica, Open Novi Sad, ulične trke Srbobran na kojima su osvojena 2 prva mesta Bajzer Ružica i Pajović Jana, kros Novi Sad Pajović Jana 2 mesto na 200 m, Kiza Mihajlo na 1000m II mesto.

Klub je najzad dobio termine korišćenja velike sportske sale, pošto do sad uopšte nisu imali treninge u njoj a bitni su za pripreme. Predsednik Imre podneo je molbu opštini za izgradnju atletske staze u Srbobranu, a učinjeni su i drugi bitni pomaci koji će u budućnosti pospešiti rad u klubu, kao što je dobijanje još jednog licenciranog trenera za rad sa decom. Naravno bilo je govora na skupštini i o planovima za narednu godinu i potrebama kluba, ali to sve zavisi od ekonomskih aspekata, odnosno od toga da li će biti povećanja budžeta.

Najlepši deo skupštine bio je onaj na kom su dodeljene nagrade istaknutim pojedincima, a oni su odlikovani u sledećim kategorijama:

Za postignute rezultate u 2018. godini – Atletičarke

  • Anja Kovačev
  • Bajzer Ružica
  • Jana Pajović

Za postignute rezultate u 2018. godini – Atletičari

  • Arnold Zelić
  • Mihajlo Kiza

Za najvrednijeg Atletičara i Atletičarku u 2018. godini

  • Jovana Šabović
  • Stefan Ančić

Za dugogodišnji i neprekidni rad u atletskom klubu Srbobran

  • plaketa treneru Ištvanu Pekaliću.

Predsednik kluba i novi trener Imre Paška, istakao je da pomno prati rad i napredak svakog atletičara ponaosob, ali da je u nagrađivanju bio vođen i opštim ponašanjem, zalaganjem i vrednim radom koji su neki pokazali. U klubu se vodi evidencija o svim aspektima rada i to značajno utiče na rezultate, a plan je da se u narednoj godini uzme učešće u svim mogućim takmičenjima, naravno ukoliko deca ostvare norme koje su nephodne za prijavu učešća.

Facebook Komentari