Najubedljivija pobeda do sad. Utakmica kao lagani trening.

02. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Sinoćni košarkaški meč, koji je bio poslednji na domaćem terenu u jesenjem delu prvenstva, doneo je ženskom košarkaškom klubu Srbobran pobedu sa najvećom koš razlikom ostvarenom u ovoj sezoni. Rezultatom 90:31 savladane su košarkašice iz Vršca.

Brzo su košarkašice ŽKK Srbobrana zaboravile poraz u Kupu i odlučno nastavile u ligaškom takmičenju na čijoj tabeli zauzimaju najvišu poziciju. Gošće iz Vršca, iako naslednice nekada slavnog “Hemofarma”, ne blistaju tim sjajem, a začelje tabele je mesto sa kog ne uspevaju da se pomere. Pobeda Srbobranki bila je očekivana, a timu je vratila samopouzdanje. Od stupanja na parket i zagrevanja timova, dominacija domaće ekipe bila je upadljiva, jer su kretnje sa loptom, šut, ozbiljnost i žustrina srbobranske ekipe na daleko višem nivou nego kod Vrščanki.

Povele su naše devojke u prvom minutu igre i od tad rezultat je konstantno napredovao na njihovoj strani semafora.  Šutevi s polja su ponovo bili precizni, dominacija pod košem, brzi prodori sa polaganjem i mnogo presecanja protivničkih napada sa prelepim solo akcijama krasile su igru Srbobrana. Prva četvrtina završena je sa 24:8, a u drugoj još neverovatniji odnos 21:2. Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu a već se i publika navikla na rezultat što je dovelo do zatišja sa tribina. Treća četvrtina donosi razliku od 27:12, dok u poslednjoj Srbobranke igraju malo sporije i lagano privode meč kraju sa 18:9.

Ubedljivo najefikasnija igračica meča bila je naša Ivana Curaković sa 25 poena u protivničkom obruču, sa 3 trojke i 6 skokova. Pored nje dvocifrene su bile i Tamara Ivkov sa 14 poena i 8 skokova, a Sanja Dunđerski koja je čini nam se bila najraspoloženija za igru na ovom meču, opravdala je to sa 18 preciznih poena postignutih uglavnom solo prodorima uz jednu trojku. Zanimljivo je bilo videti da je trener Subić, oslobođen rezultatskog pritiska, često menjao kompletan tim tokom igre, jer je želeo da i one devojke koje obično nemaju dugu minutažu, sad zablistaju. Posebno su aplauzom sa tribina bili ispraćeni nastupi Zorane Tanurdžić koja je zbog vezanih povreda zaista dugo bila odsutna sa terena, a ovaj meč je bio idealan za njen povratak.

Da prokomentariše igru svojih izabranica i kaže koju reč o ubedljivoj pobedi, kao i uvek raspoložen je bio trener Slobodan Boba Subić:

“Bila je ovo lakša, trening, utakmica i to je ono što nam je trebalo nakon onog poraza od Šapca u kupu. To je bila utakmica koja je fizički bila vrlo teška i trabalo nam je da se nakon nje malo rastrčimo, imamo slobodu u šuti i da neke igračice vrate samopouzdanje. Rezultat nam je večeras bio u drugom planu. Ono što je tužno za košarku je što ženski košarkaški klub Vršac, jedan od najslavnijih klubova sa naših prostora, proživljava najteže trenutke u svojoj istoriji. To se videlo danas na terenu, a i po njihovom igračkom kadru. Mogu samo da im poželim da se konsoliduju, nastave da rade i vrate na neke staze na kojima su bili pre”.

“Večerašnja utakmica je dala mogućnost da se nekim manje zastupljenim igračicama da veća minutaža, i jako sam zadovoljan onim što su pokazale. Od početka sezone smo imali problem sa Zoranom Tanurdžić koja je imala povredu zgloba, zatim i uklještenje živca i čekali smo jednu lakšu utakmicu da je polako vratimo i uvedemo u ritam. I sve druge devojke su ispunile ono što sam tražio. Mi i inače igramo sa desetak igrača u rotaciji samo su sad neke od njih imale više minuta, jer ovakve utakmice služe za to da se i druga petorka razigra. Imamo manji problem sa povredom Branke, koja je protiv Šabca povredila list. Zagrevala se danas, međutim procenili smo da nema potrebe da se izlaže dodatnim naporima, Ta procena je bila dobra i važno je da do naredne utakmice u Šabcu ona sanira tu povredu, kako bi mogla da pomogne ekipi na teškom gostovanju”.

“Sledeće, poslednje kolo, u Šabcu protiv ‘Duge’, biće teško gostovanje, ali mi moramo da idemo na pobedu. Lepo je igrati na domaćem terenu, dobra je atmosvera i osećaš se sigurno, ali utakmice na gostovanjima su one koje prave razliku na tabeli. Šabac ima jedan poraz više od nas, s tim što ni jednom nisu izgubili kod koće i to je ono što njima daje pravo da budu favoriti na tom meču. O igračkom kadru i kvalitetu timova nema potrebe da govorim, jer na toj utakmici kvalitet neće biti najvažniji, nego će presuditi želja, procenat šuta i koncentracija u određenim trenucima igre. Ako hoćemo da idemo u viši rang, moramo ići na pobedu i samo to treba da nas zanima”.

Posle ovakve utakmice bilo je najlogičnije da za komentar upitamo i mladu damu koja je svojim pogotcima zaslužna za 28% ukupnog rezultata svog tima. Reč je naravno o Ivani Curaković koja je za nepuna 23 minuta igre dala 25 poena i skoro sama porazila Vrščanke, što bi sigurno i bio slučaj da je igrala 40 minuta, jer su protivnice za to vreme ubacile 31 poen.

Ivana Curaković: “Bilo je ovo mnogo bolje veče u odnosu na kup utakmicu protiv Šabca. Nismo potonule u tom porazu i okrenule smo se ovoj utakmici, što je bilo najbitnije. S jedne strane, možda je taj poraz i bio dobar jer smo se nakon njega podigle još jače. Imale smo tokom ova tri dana malo jače treninge, i treninge gde smo vežbale šut, što se večeras pokazalo na terenu. Drago mi je što sam večeras imala bolje šutersko veče nego na par prethodnih utakmica. Večerašnja utakmica za nas je bila lakši zadatak, mada i dalje je bilo grešaka, ali dosta manje nego u dosadašnjim mečevima. Sledeći vikend idemo u Šabac i to je sigurno najbitnija utakmica do sada u prvenstvu. Potrebno je da se dobro spremimo, jer igramo u gostima i one će imati prednost kako publike tako i suđenja. Imaćemo celu nedelju da dobro treniramo i mislim da možemo da ih pobedimo”.

Izvestićemo vas o rezultatu i sa ove poslednje utakmice u 2018. godini, sa detaljnim opisom igre, a nadamo se da će to biti radosna vest.

 

Facebook Komentari