Glasajte za sve naše osnovce u takmičenju za veliku nagradu

24. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Konkurs, Škola

Kampanja “Ne prljaj. Nemaš izgovor! IZAZOV” pokrenuta je još 2015. godine u organizacije fondacije SBB, za osnovce sa ciljem podizanja ekološke svesti i promovisanja očuvanja životne sredine.

Nama je ovogodišnja kampanja posebno zanimljiva jer se na takmičenje “Eko bonton“ prijavio veći broj srbobranskih đaka. Obe osnovne škole imaju svoje predstavnike koji su imali zadatak da izrade likovni rad koji svojom porukom treba da promoviše isti taj obrazac ponašanja – Eko bonton.

puzici

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” se predstavila se kao grupa “Pužići” čije akcije i rad svi dobro poznajemo, a i u ovom takmičenju ih tradicionalno vodi Adrijana Vereš, nastavnica biologije.

sanjari-pirati

Škola “Vuk Karadžić” sa tri odeljenja trećeg razreda takođe učestvuje na nadmetanju sa imenima koja kao prefiks nose eko: Sanjari, Pirati i Čuvari. Đaci učiteljice Snežane Džambas su “Eko sanjari“, Snežane Ostojić učestvuju pod imenom “Eko pirati“, a odeljenje Vesne Todorović predstavlja se pod nazivom “Eko čuvari“.

cuvari

Svako može da glasa za radove svojih favorita, a mi vas pozivamo da glasate za sve naše srbobranace. Internet stranica www.neprljajnemasizgovor.rs je mesto na kom možete ostvariti “Glasačku dužnost”. Potrebno je da se prvo registrujete preko e-mail ili facebook naloga i zatim potražite naše predstavnike. Pošto je broj radova na stranici vrlo brojan i nepregledno je predlažemo da koristite sledeće linkove kako bi ste brže došli do pojedinačnih takmičara:

 

  1. Eko sanjari
  2. Eko pirati
  3. Eko čuvari
  4. Pužići

Glasanje je počelo u ponedeljak 22. oktobra i trajaće do 4. novembra, a glasati je moguće samo po jednom za svakog kandidata. Pored poruke koju ovo takmičenje nosi sa sobom, najbitnija stvar je ona koju dobija pobednički tim, a to je novčana nagrada od 2.500 eura, a nastavnik koji je vodio pobedničko odeljenje dobiće tablet, koji će pomoći u daljem unapređenju nastave. Nagrada ostaje školi, a deca se dogovaraju sa školom šta je njima svima potrebno.

Facebook Komentari