Rukomet se vratio u Srbobran, snažno uz pobedu

15. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Na prvom takmičarskom meču pred svojom publikom rukometni klub “Srbobran” imao je šta da pokaže i time obznani povratak ovog sporta u našu opštinu, i to uz mentalitet pobednika.

DSC_0213Treća rukometna liga Srbije, odnosno njena zapanod frakcija, ove jeseni je borilište u kom će naš klub da izbrusi svoju formu i nadamo se postigne zavidan rezultat. Ako je poslovica tačna, a ona kaže da se po jutru dan poznaje, očekuje rukometni klub Srbobran svetla sezona. Pobedom su započeli sezonu u Sremskoj Mitrovici, a sad su slavili i nad RK Rumom, i to ubedljivim rezultatom. Završen je taj meč sa 27:19 za naš tim , a ni poluvreme nije bilo loše već samo malo manje ubedljivo (13:10).

DSC_0193Golove za tim “Srbobran” postigli su i tako doneli pobedu: Vraneš čak 9 golova, Simin i Furtula po 5 komada, Kurdulija 3, Tojzan S. i Šegrt po 2 i Španović 1 pogodak.

DSC_0200Domaća publika, iako ne brojna na prvom meču, imala je šta da vidi i tako svedoči povratku slavnih dana rukometa u Srbobranu. Rukomet se vratio i sad je na nama da ga podržimo i u njemu uživamo. Pokazali su naši rukometaši snažan timski duh i veliku borbenost u svakom napadu, dok je čvrsta odbrana kao zid odbijala brojne napade Rumljana. Predvođeni Vranešom, Srbobranci su igrali jedan lep rukomet, sa odlično osmišljenim akcijama koje nisu zagušene sa bezbroj besmislenih dodavanja, već u vrlo kratkom roku razruđuju protivniču odbranu i prave prostora za poen bile su presudne, a gosti nisu mogli tome da pariraju, pogotovo tokom druge deonice, kada naša igra donosi potpunu dominaciju na terenu i ubedljiv rezultat.

DSC_0219Ono na šta su u klubu jako ponosan i to ističu je rad sa mladim igračima koji izrastaju u nosioce igre. Posebno izdvajaju momke: Paška, Španovića, Šijačiać, Gazdika, Ađanskog, Rankova, Zorića i oba Tojzana! “To je generacija koju je godinama trenirao Stevan Bečejac, održao ih na okupu, i ove godine, iako golobrade, prekomandovao u prvi tim. Ovi dečaci rastu iz utakmice u utakmicu i pokazuju da će se na njih moći ozbiljno računati u budućnosti” – RK Srbobran.

DSC_0220Čestitamo momcima na pobedi i želimo im, kao i svim drugim našim klubovima, nastavak sezone u pobedničkom ritmu.

Facebook Komentari