Veterani Srbobrana osvojili su turnir Prijateljstva

09. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Turnir Prijateljstva ove godine organizovali su fudbalski Veterani Srbobrana, a njihovi gosti iz Beograda, Borova sela i Vlasenice rado su došli u naš lepi grad da se druže sa starim prijateljima.

DSC_0929_1

Turnir na stadionu FK Srbobrana otvorio je prvi čovek sporta naše opštine, Jovica Andrić, koji je poželeo dobrodošlicu gostima iz Republike Srpske, Hrvatske i Beograda u naš Srbobran i poželeo im mnogo sreće u takmičenju. Iako na ovakvim turnirima na prvom mestu nije pobeda, već samo igranje fudbala i druženje, momci su imali želju da nadigraju protivnike.

DSC_0925_1

Zoran Mijić jedan je od istaknutih igrača naših Veterana i organizatora turnira, a bio je i raspoložen da nam kaže o kakvom je ovde turniru reč:

“Veterani Srbobran su prošle godine učestvovali na turniru Prijateljstva u Beogradu, kod domaćina ekipe Rušnja, i tamo smo zaista doživele neke prelepe trenutke i iskusili jedno pravo istinsko prijateljstvo. Zbog toga smo odlučili da ove godine preuzmemo domaćinstvo i uzvratimo gostoprimstvo. Pored prošlogodišnjih domaćina na turniru su učestvovali i timovi iz Bosne i Hrvatske, odnosno Veterani Vlasenice i Borova, i oni su i danas ovde sa nama. Kako bi smo organizovali ovaj turnir, moram da istaknem, dobili smo pomoć od opštine Srbobran i mnogobrojnih sponzora, privrednika i prijatelja fudbala iz cele opštine a i šire. Sve je obezbeđeno da turnir protekne kako treba i očekujem da sve bude u jednom tonu prijateljstva i da će granice biti pomerene kao i prošle godine”.

DSC_0986_1 DSC_0984_1

Turnir je otvoren utakmicom ekipa domaćina i Borova sela. Veliki broj prilika na našoj strani govorio je da će pobeda biti velika, ali nije bilo baš tako lako. Početkom prvog poluvremena obe ekipe su postigle po gol i to u par minuta razlike. Rezultat je ostao nerešen do samog kraja meča kada Srbobranci uspevaju da povedu. Utakmica je završena sa 2:1 za Srbobran golovima Barne i Marjanova.

DSC_0997_1

U drugom meču igrali su timovi Rušanj i Vlasenica, a utakmicu dobijaju momci iz Republike Srpske sa dva pogotka. Za treće mesto borili su se Veterani Borova i Rušnja, gde je na kraju meča bilo 2:2, te se pobednik znao tek nakon izvođenja penala. Bronzu osvajaju Beograđani rezultatom 3:2, a Borovčani ostaju poslednji. U finalu Srbobranci ubedljivo pobeđuju vlasenički tim sa 2:0, golovima Topalova i Lalića, i tako kao “dobri” domaćini osvajaju turnir. Za najboljeg strelaca turnira proglašen je Dujković iz Borovoa sa 3 postignuta gola. Najbolji golman Todorović iz Rušnja, a najbolji igrač Kovačević iz Vlasenice.

DSC_0993_1 DSC_0916_1 DSC_0920_1

Tokom svih utakmica, u zoni pored terena, bila je postavljena bogata trpeza sa obiljem hrane i hladnih pića kako bi igrači bili sigurno spremni za svaki meč i kako bi nadoknadili kalorije koje su izgubili jureći loptu po vrlo toplom danu.

DSC_0917_1

Treće poluvreme, kako Veterani vole da zovu druženje nakon fudbala, bilo je u restoranu “Žabac” gde su pomenutima uručeni pehari i gde se nastavilo sa “Turnirom Prijateljstva”.

Facebook Komentari