Prvenstvo za naš ženski fudbalski tim počinje u nedelju

06. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Sport

Najmlađi sportski kolektiv u Srbobranu, ženski fudbalski klub Mladost, prethodnog vikenda započeo je svoju prvu takmičarsku sezonu, gostovanjem, i to velikom pobedom, ali prvenstvo za domaću publiku startuje u nedelju 9. septembra.

ZFK -Mladost

2. kolo Ženske razvojne lige Vojvodine, igra se na stadionu na Vašarištu, a meč počinje u 10:30. U prvoj zvaničnoj utakmici na domaćem terenu, Srbobranke će odmeriti snage i umeće sa timom “ŽFK Stajićevo 2017”, i u tom meču će pokušati da ponove prošlonedeljni uspeh, kada su sa 0:3 pobedile “Srem” iz Sremske Mitrovice.

draca-deze

Začetak prvog ženskog fudbalskog kluba u našoj opštini, počeo je da se nazire negde u ovo doba pre godinu dana, kada je zbog velikog interesovanja devojčica, za najvažniju sporednu stvar na svetu, osnovana sekcija pri klubu “Mladost Radost”. Sa radom se počelo 21. oktobra, a vrlo brzo nakon toga treninzi su postali izuzetno posećeni. Sekcija je brojala čak 29 devojčica, i bilo je jasno da će vrlo brzo da se krene sa formiranjem tima za takmičenja.

trener-milos-bosnjak

Treninzi su u početku održavani dva puta nedeljno u sportskoj sali osnovne škole J.J.Zmaj, a o ekipi se brinulo par iskusnih fudbalerskih znalaca: Kusli Dorina, Renčar Deže, Veljko Radovanović i Barna Tibor. Zbog nemogućnosti da usklade svoje privatne obaveze sa već ozbiljnim poslom koji ih je čekao sa timom devojaka, štab napuštaju Dorina, Radovanović i Barna, a trenersku funkciju preuzima golman muške A selekcije Miloš Drača. Prvog maja ove godine njega na tu poziciju postavljaju predsednik kluba “Mladost Radost”, gospodin Predrag Trbojević i Renčar Deže. S njegovim dolaskom treninzi se pojačavaju na 3 puta nedeljno i sele se na stadion na Rajčuru.

40382445_1121673294653066_4511504308520353792_o

Kako je tim imao namere da konkuriše za mesto u razvojnoj ligi, bilo je potrebno oformiti klub, što je i učinjeno na osnivačkoj skupštini 17. jula u restoranu sloprtke Hale. Miloš Drača biva izglasan za predsednika novoformiranog ŽFK MLADOST, a u upravu kluba ulazi još 14 ljudi, i novi trener Miloš Bošnjak. Prve dresove devojke dobijaju na poklon od gospođe Blanke Kovač, profesorke fizičkog vaspitanja, a ubrzo za tim i opština Srbobran, NIS Naftagas i tehnički pregled MRĐA čine to isto. Sredinom leta FK Srbobran odlučuje da mladom timu devojaka ustupi na korišćenje svoje sportske kapacitete, tako da se ŽFK Mladost 1. avgusta preselio na Vašarište, gde u nedelju igra prvu takmičarsku utakmicu.

Timovi koji učestvuju u Ženskoj razvojnoj ligi Vojvodine:

Srem – Sremska Mitrovica

ŽFK Inđija

ŽFK Kanjiža

Spartak – Subotica

Bačka – Bačka Palanka

Nova Kolonija – Kovin

ŽFK Stajićevo 2017

Jedinstvo – Dubovac

Banat – Vršac

Polet – Sivac

Vojvodina – Novi Sad

Železničar – Pančevo

Budućnost – Banatski Brestovac

ŽFK Mladost – Srbobran

 

Izjavu i relevantne podatke dao Renčar Deže.

Facebook Komentari