XIX SRBOBRANSKA BRAZDA spremna za start

28. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Poljoprivreda, Zabava

Podsećamo vas da Mesna zajednica Srbobran u saradnji sa lokalnom samoupravom po XIX put organizuje manifestaciju “ Srbobranska brazda” koja će se ove godine održati 1.septembra na parceli ZZ “Srbobran”- Subotički put, tri kilometra od naseljenog mesta.

250716oranje2625385-98490ab21b5a5630fa0d4e38077a843c_view_article_new

“Ove godine očekujemo rekordan broj posetilaca i po prvi put gost naše manifestacije biće i pokrajinski sekretar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević. Više od 50 poljoprivrednika pokazaće nam svoja umeća u oranju i najsavremenije poljoprivredne mašine , ogroman broj poljoprivrednih kuća izlagaće svoje poljoprivredne proizvode, a očekuje nas i bogat kulturno-umetnički program” poruka je koju upućuje kancelarija predsednika opštine svim našim građanim sa željom da dođu 1. septembra i uveličaju skup, da li kao takmičari ili posmatrači neka sami odluče. Otvaranje manifestacije biće u 9:00 časova, dok će takmičenje startovati pola sata kasnije.

DSC00757

“Srbobranska brazda” ima za cilj da sačuva običaje nekadašnje obrade zemlje ali sa druge strane da upozna sve posetioce sa metodama modernog oranja, kao neraskidivi spoj razvoja poljoprivrede za koju se sa sigurnošću može reći da predstavlja najznačajniju privrednu granu na ovim prostorima.

“Biće nam čast da zajedničkim snagama učinimo da “Srbobranska brazda” ostane jedan od najprepoznatljivijih brendova naše opštine i da se glas o njoj još dalje čuje”.

Facebook Komentari