Fudbalski Veterani Srbobrana ugotili su prijatelje iz Siriga

26. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Kako prolaze vikend za vikendom, a veterani fudbalskog kluba Srbobran ne propuštaju skoro ni jedan da odigraju utakmicu, stiče se utisak da oni imaju veću želju da igraju od momaka kojima je to profesija. Možda bi, bar neki od veterana, trebali ponovo da se uključe u ligaško nadmetanje.

DSC_0187

Naravno malo se šalimo, ali samo po pitanju ovog poslednje rečenog, jer njihova želja da igraju i zadovoljstvo koje im pričinjava svako istrčavanje na teren su stvarni i ozbiljni.

DSC_0189

Juče su na vašarišćanskom stadionu ugošćeni fudbalski veterani iz Siriga, bliski prijatelji naših igrača i to ne samo zbog blizine naša dva mesta, nego i zbog odnosa koji se neguju među bivšim igračima. Lepo i toplo vreme bez mnogo sunca, odgovaralo je igračima oba tima i činilo da se manje iscrpe, iako su već na poluvremenu bili malo izmoreni od konstantnog trčanja.

DSC_0161

Rezultat je dugo bio nerešen, ali sa više prilika za pogodak sa strane domaćina, zbog čega nam se i činilo da je pobeda Srbobrana jedna neminovnost koja čeka da se desi. Kako to obično u fudbalu biva, nakon mnogo promašaja sledi pogodak ali u vašoj mreži.

DSC_0178

Pobedu su slavili Sirižani sa rezultatom 2:3, a strelci su bili, Radić sa jednim pogotkom i Narandžić sa dva. Za Srbobran gol iz slobodnog udarca dao je, kao i uvek, Barna, dok je Gergian bio strelac pravog eurogola sa udaljenosti od preko 30 metara. Za igrača utakmice jednoglasno je izabran Radić iz siriškog tima, koji je pored jednog ličnog pogotka indirektno zaslužan i za druga dva.

DSC_0184

Timove su činili sledeći igrači:

  • Srbobran: Kuprešanin, Šijačić, Komlenić, Kočiš, Peradze, Jandrić, Spasić, Gergian, Marjanov, Topalov, Baćinski, Suzić, Lalić, Barna i Muminović.
  • Sirig: Vulić, Đukić, Milivojević, Vukadinović, Gaković, Narandžić, Perić, Subotić, Olujić, Radić, Maksimović, Reljić, Vuraj i Crnojević.

DSC_0180

Naravno kao i uvek igrano je i treće poluvreme u prijatnoj bašti kluba, gde se uz piće nastavilo sa druženjem.

Naš tim “Veterani Srbobran” najavljuju da će se uskoro odigrati međunarodni turnir prijateljstva, u kom će učešće uzeti, pored domaćina Srbobrana, još i FK Rušanj, FK Vlasenica iz Bosne i Hercegovine, kao i FK Borovo selo iz Hrvatske, ali o tome ćemo uskoro pisati opširnije.

Facebook Komentari