Traktorijada 2018. može se proglasiti uspešnom

25. jun 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Poljoprivreda, Sport, Turizam, udruženje, Zabava

Po 5. put za redom održana je manifestacija Traktorijada u Srbobranu, koja sa sobom nosi poseban šarm i specifičnost, jer je potpuno okrenuta podsticanju takmičarskog duha.

Kao i svake godine do sad, pre samog otvaranja manifestacije, bitno je bilo prodefilovati ulicama Srbobrana kako bi se takmičari predstavili i pokazali sa kakvim mašinama ove godine misle da pobede.DSC_0478Iako maršuta Defilea nije išla dogovoremom putanjom, nekako je ipak dovela takmičare nazad na mesto okupljanja, rajčursku livadu pored hipodroma. Ovo tradicionalno mesto okupljanja je svima dobro poznato i traktoristi koji učestvuju u nadmetanju se tu svi osećaju kao na domaćem terenu. Svečano otvaranje manifestacije je palo u ruke predsedniku opštine, Radivoju Paroškom, koji je zaželeo sreću takmičarima i dobru zabavu svim okupljenim građanima, jer ovaj narodni zbor tome i služi.DSC_0503Prva takmičarska disciplina proveravala je koliko su traktoristi umešni, ali i brzi u provlačenju prikolice između prepreka, sa jednim otkačinjanjem i menjanjem pozicije traktora, odnosno vožnji u rikverc i napred. Druga je disciplina, za našu Traktorijadu potpuna novina, iako se to može viđati po sličnim skupovima preko granice. Ona je kombinovala umeće u brzoj vožnji u dve etape, sa kratkom pauzom za ispijanje piva na slamčicu izvan traktora. Vrlo neobično i ne praktično, ali takav je i život traktoriste.DSC_0519Najbitnija disciplina je, naravno i ona najtradicionalnija i najpoznatija u celom svetu, nadjačavanje traktora i o njoj nije potrebno mnogo pisati, prosto to treba videti.deca-takmicenjaKako takmičenje ne bi bilo rezervisano samo za starije, organizatori su se pobrinuli da pripreme i niz takmičenja za decu. Trke u džakovima, bacanje čizme, traženje šrafova i neke druge poznate i nepoznate sportske discipline zabavile su najmlađe, a i njihove najvernije navijače, odnosno porodice i prijatelje.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Najbolji sa svih takmičenja su nagrađeni vrlo vrednim robnim nagradama koje su obezbedili mnogobrojni sponzori, a publika je nagrađena dobrom zabavom i kvalitetno provedenim nedeljnim danom. Slobodno možemo reći da je Traktorijada ove godine bila uspešna.

Facebook Komentari