Mladi fudbaleri SRBOBRANA osvojili trofej Memorijalnog turnira “Siniša Gavrilov” – video

18. maj 2018.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Sport

Desetu godinu za redom je fudbalski klub Srbobran bio je domaćin fudbalskog turnira, koji nosi ime tragično preminulog trenera Siniše Gavrilova.

Sećanje na mladog trenera uvek će biti jako u klubu, jer je vodeći mlađe kategorije fudbalera u njih utkao svu svoju ljubav, pažnju i znanje. Kako bi to sećanje živelo i dalje na stadionu FK Srbobrana se svakog proleća organizuje turnir u fudbalu, na kom učestvuju igrači koji su u uzrasta fudbalera koje je trenirao Siniša, odnosno godišta 2002.-2003. Stadion na Vašarištu, ove jubilarne desete godine, ugostio je ekipe:TSC-Bačka Topola, Hajduk Kula i škola fudbala Bolesnikov Novi Sad.

hajduk-tsc

 

Turnir je otvoren utakmicom između dečaka škole fudbala Bolesnikov i TSC-Bačka Topola. Pre početnog udarca sa sredine terena koji je izveo otac pokojnog Siniše, minutom ćutanja odata je pošta treneru kojeg više nema. Utakmice su igrane u značajno kraćem vremenu, kako bi igrači odmah dali svoj maksimum pokazali svu stečenu veštinu i kako se ne bi previše umarali jer su pred njima dva meča. Svako poluvreme je ograničeno na 20 minuta, sa kratkom pauzom između, koja je služila za konsultacije sa trenerima i ispijanje vode. Pobedu u prvom meču odnose Novosađani rezultatom 2:0, upadljivo boljom igrom i akcijama koje podsećaju na one koje izvode profesionalni igrači najvećih klubova.

srbobran-brani-penal

Kako su na turniru učestvovala 4 tima, prve dve utakmice su bile polufinalne. Nakon što je tim škole Bolesnikov obezbedio sebi mesto u finalu, došao je red da isto učine i naši momci. Sadašnji trener naših omladinaca je brat blizanac Siniše Gavrilova, Slaviša, koji iako nije od početka planirao da se bavi ovim poslom, nakon bratove smrti je prihvatio da trenira srbobranske klince i u tome je mnogo dobar. Nakon 40 minuta igre naši igrači, a ni oni iz tima Hajduka, nisu imali prave prilike te je rezultat bio 0:0. Akcije su brzo prekidane čestim promenama u posedu lopte, kao i sudijskim zvižducima, te je pobednik morao biti odlučen izvođenjima penala. Svaki tim je izvodio po 3 penala, nakon kojih je naš tim slavio sa 2:1. Oba prva penala su odbranjena, ali su drugi i treći put naši šuteri bili precizni, dok je naš golman još jednom odbio loptu koja je išla u okvir gola.

gol-srbobrana-u-finalu

Utakmicu za treće mesto igrali su timovi Hajduka iz Kule i TSC-a iz Bačke Topole. Hajduk je pobedom 2:0 osigurao sebi bronzu, a čekao nas je još meč za zlato, u kom su igrali naši “puleni”. U svečanoj loži srbobranskog stadiona, u kojoj je bila i naša ekipa, svi su očekivali da će pobednik biti novosadski tim, jer su za razliku od Srbobranaca, pokazali zavidnu veštinu i uigranost. Na žalost gostiju, nije se tako završilo. Tim Srbobrana poveo je brzo sa 2:0 i pokazao da je prvi meč poslužio samo kao uigravanje. Čvrstom igrom na srdini terena, kao i jakom odbranom zadnje linije zaustavljeni su napadi gostiju, koji sredinom drugog perioda igre, nakon više desetina učestalih napada, uspevaju da uguraju loptu u našu mrežu. Time je i dostignut krajnji rezultat finalne utakmice, u kojoj tim FK Srbobrana pobeđuje sa 2:1.

grupna-slika

Svaki tim je dobio pehar za učešće na turniru, koji su predati kapitenima timova, dok su medalje dobili igrači tri prvoplasirane ekipe. Poklon najboljem igraču, MVP-u turnira, golmanu Srbobranskog kluba, uručio je otac Siniše Gavrilova. On je ispred svoje porodive uručio i zahvalnicu fudbalskom klubu, za sav trud koji ulažu u sport i što čuvaju uspomenu na pokojnog Sinišu. Kratkim Rečima zahvalnosti se obratio i svim igračima. koji su došli da igraju za Sinišu i iz ljubavi prema fudbalu. Gospodin Gavrilov im je svima poželeo mnogo uspeha na putu stasavanja u igrače prvotimce, i poručio im da su, bez obzira što je samo jedan morao biti proglašen za najboljeg, svi oni mnogo dobri igrači, a sigurno i ljudi.

slavisa-gavrilov

Trener naših omladinaca Slaviša Gavrilov, nakon turnira nije mogao da sakrije zadovoljstvo, zbog uspeha svojih igrača. Sigurno je da je njemu ovaj trofej najdraži, jer pokazuje da je posao koji je nastavio da radi, nakon Sinišinog odlaska, bio pravi izbor. Rad sa mladim fudbalerima, kaže mnogo mu prija i siguran je da će mnoge od njih videti uskoro u prvom timu. Posle mnogo godina “Srbobran” bi mogao na golu da ima golmana iz svoje škole, a ne kao do sad da mora da ih dovodi sa strane.

 

Facebook Komentari