FK MLADOST RADOST ostvarila veliku pobedu!

14. maj 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Očigledno je da se u Srbobranu igra sve bolji fudbal, nakon subotnjeg trijumfa FK Srbobrana sa 9 postignutih golova, u nedelju je sa 5 golova u mreži protivnika slavila MLADOST RADOST.

MFL BAČKA TOPOLA – MALI IĐOŠ – VRBAS – BEČEJ – SRBOBRAN

Fudbalski klub sa Rajčura ostvario je veliku pobedu i porušio protivnika kako na terenu tako i na tabeli. U nedelju je u Srbobranu gostovao klub iz Zmajeva FK Obilić, koji je došao sa prefiksom teškog protivnika. Obilić je pre meča držao poziciju 4 na tabeli MFL-a, dok je Mladost Radost bila 5. Nakon maestralne pobede Srbobranaca sa 5:0, klubovi su zamenili mesta na rang listi. Na ovom rezultatu se ne treba zaustaviti, ma kako on dobar bio. Ostala su da se odigraju još 4 kola do kraja sezone, a timovi koji sa tog spiska treba da se nadmeću sa našim timom su u padu forme. Ukoliko do kraja sezone ostvarimo sve pobede, a Budućnost koja je trenutno treća (jednu poziciju ispred i 3 doda više) izgubi bar jednu utakmicu bili bi smo treći. Oni u poslednjem kolu igraju protiv Vojvodine koja je već sad prvak. Naravno moguće je osvojiti i drugu poziciju, ali to već ne zavisi mnogo od nas. Bitno je okrenuti se sledećem meču i istrajati na pobedničkom putu.

29356168_1778124265829854_3890483747262300160_n

VOJVOĐANSKA LIGA “SEVER”

O pobedi FK Srbobrana u subotu već smo pisali u zasebnom članku tako da ćemo se ovaj put posvetiti našem drugom timu u ovom takmičenju, koji je zabeležio bitnu pobedu. Fudbalski klub Mladost iz Turije najzad je upisao 3 boda nakon dugog “sušnog” perioda. Gubili su Turinci od mnogih slabijih klubova u zadnje vreme, tako da je ova ubedljiva pobeda protiv Radničkog iz Sombora odjeknula jako. FK Radnički je klub sa dobrim timom i stabilnim razultatskim rastom, koji je u zadnje vreme malo usporen jer su vezali više utakmica sa najjačim timovima lige. Pobedom od 3:1, na svom terenu, Mladost se odlepila sa samog dna tabele. Iako imaju isti bodovni skor kao i poslednji Preporod, zbog bolje gol razlike naš tim zauzima predposlednju poziciju. Takmičenje se nastavlja već u sredu 16. maja, a Mladost putuje u Adorjan na megdan drugoplasiranoj Tisi, koja je vezala dva poraza. Hoće li na to dodati i treći? Nadamo se da hoće.

DSC_0020-1-500x400

PFL SUBOTICA

U ovoj ligi ništa novo. Na žalost svih nas, Napredak je ponovo izgubio. Klub iz Nadalja poražen je ubedljivo od Iskre iz Kucure sa 7:1. Jedini bedem koji štiti Nadaljčane da ne padnu na poslednje mesto je ekipa Horgoša, koja je još gora i nema neke šanse da stigne prednost Napredka od 2 boda. Sledeće 27. kolo se igra u sredu, a baš Horgoš dolazi u Nadalj. Iako neki navijači ovog kluba sa krajnjeg severa Vojvodine, možda mogu da pomisle da će pobedom nad Napretkom i zameniti mesta na tabeli sa njim, to se neće desiti. U prethodnom meču ova dva tima Napredak je u gostima slavio 1:3, a i u poslednjih 6 mečeva ima dve pobede i to protiv jačih timova. Utakmica počinje u 17:00 časova.

Za kraj ostavljamo najavu utakmice FK Mladost (Bački Pertovac) i FK Srbobran. Utakmica 27. kola Vojvođanske lige Sever igra se u sredu od 16:30 na stadionu u Bačkom Petrovcu. Srbobran je suveren u ligi sa 9 bodova više od drugo plasirane Tise i 14 bodova prednosti u odnosu na ekipu Mladosti sa kojima će odmeriti snage u sredu.

Facebook Komentari