Predsednik posetio preduzeće Tehnika MB

13. mart 2018.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

Kao nastavak ovogodišnje akcije obilaska značajnih privrednih subjekata u našoj opštini, predsednik Paroški obišao je preduzeće Tehnika MB.

Ovo preduzeće posluje u Srbobranu od 2015. godine i do danas je značajno uvećalo broj zaposlenih. Sa prvobitnih dvadesetak radnika firma je narasla i sad zapošljava više od 50 naših sugrađana. Da bi se postigao ovaj značajan skok bilo je potrebno uložiti značajna sredstva. Opština Srbobran i preduzeće Tehnika MB uložili su svako po 2.000.000 dinara kako bi se osposobio trafo i dovela električna energija, a svojim sredstvima firma je učinili da ova nekad zapuštena zgrada danas bude veoma moderna, i da izgledom i standardima ne zaostaje za zapadnoevropskim kompanijama. Firma postoji od 1986. godine i bavi se proizvodnjom metalnih boksova za auto industriju. Svojim konstantnim razvojem i širenjem proizvodnje, došlo se do današnjeg broja zaposlenih i proizvodnjom koja se prostire na površini od 7000 metara kvadratnih.

predsednik-radivoj-paroski

Predsednik Radivoj Paroški je nakon sastanka sa direktorom firme dao izjavu za medije, u kojoj nije krio da je ponosan što u našoj opštini imamo ovako uspešno proizvodno preduzeće:

“Zadovoljstvo je videti da su uložena sredstva upotrebljena na pravi način. Mi danas u Srbobranu imamo modernu firmu koja je i izvoznik, i to u vrednosti robe većoj od 1.300.000 eura, što je za srbobransku opštinu jedan veoma fenomenalan podatak. Ono što je još važnije je da ova firma ima veliki potencijal daljeg razvoja, i lokalna samouprava je tu da im u tome pomogne koliko je to u njenoj moći. Danas smo razgovarali o tome šta je to što mi kao lokalna vlast možemo učiniti u poboljšanju uslova za privrednike generalno, kao i koji su problemi sa kojima se susreće ova firma. Mi smo ovde da budemo servis privredi i učinićemo sve što možemo”.

tehnika-mb-srbobran

Nekoliko bitnih i značajnih stvari smo saznali od direktora i vlasnika preduzeća Tehnika MB Marka Dondura, koji je zahvalan što je predsednik došao u posetu:

“Veliko je zadovoljstvo i satisfakcija kada Vas posete opštinski organi, predsednik Opštine i ovoliki broj medija. Veoma samo zahvalni svima i ovo je jedan korak napred u našem daljem poslovanju. Želimo da nastavimo saradnju sa opštinom u vidu edukacije mladih ljudi, kako iz tehničke struke tako i svih koji su zainteresovani da rade u pogonu kao što je naš. Sve ćemo učiniti da mlade ljude privolimo da se obrazuju i nađu sebi elementarne uslove za egzistenciju. U saradnji sa relevantnim institutima bićemo u mogućnosti da izdamo sertifikate sa kojima će ti mladi ljudi moći da se zapošljavaju, ne samo kod nas nego bilo gde u Evropi, čime će sebi moći da otvore dalje puteve i mogućnosti. To je jedan od planova na kojem ćemo intenzivno da radimo i koji će u skorije vreme biti ostvaren”.

marko-dondur-tehnika-mb

U nastavku direktor Dondur je dodao:” U razgovoru sa predsednikom Opštine Srbobran uvideli smo da postoji velika želja da nam pomognu kako kroz infrastrukturne stvari koje su nam potrebne da bi pogon nesmetano radio, tako i kroz pomoć kroz subvencionisana sredstva za program nerazvijenim opštinama kakva je i srbobranska. Tako ćemo moći da dokupimo potrebnu opremu, proširimo ponudu proizvodnog asortimana i zaposlimo veći broj ljudi. Mi već 29 godina poslujemo, prvo u Temreinu, a sad i u Srbobranu. Svi resori opštine Srbobran su pokazali ogromnu volju da nam izađu u susret i pomognu, što je značajno uticalo da izaberemo ovu lokaciju za nastavak poslovanja, iako su u opticaju bile i druge opštine. Ovde nismo naišli ninakakve prepreke i probleme, a vidimo zadovoljstvo i građana i čelnika lokalne smopurave našim poslovanjem te smo zadovoljni Srbobranom i nadamo se i daljoj uspešnoj saradnji” bile su reči kojima je vlasnik preduzeća izrazio svoje viđenje trenutnog stanja kao i bliske budućnosti u saradnji opštinske uprave i njegove firme.

U nastavku možete pogledati video materijal nastao pri poseti predsednika Paroškog Tehnici MB:

Facebook Komentari