RFV: do 10 miliona dinara za kupovinu zemlje

13. novembar 2017.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Konkurs, Poljoprivreda

Razvojni fond Vojvodine raspisao je konkurse za dobijanje povoljnih kredita za podsticaj razvoja poljoprivrede u pokrajini.

Postoje tri različita konkursa:

  • Konkurs za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta,
  • Konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u poljoprivredi,
  • Konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Ukupna izdvojena sredstva za ovu namenu iznose 850.000.000,00 dinara, a pravo učešća na konkursima imaju sva fizička lica sa prostora AP Vojvodine koja na svom imenu imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a samo za kupovinu mehanizacije je potrebno da je u pitanju komercijalno porodično gazdinstvo. Visina kredita za kupovinu obradive zemlje može da iznosi do 10.000.000,00 dinara , a za mehanizaciju i obrtna sredstva do 5.000.000,00 dinara. Kamatna stopa varira u zavisnosti za koji kredit aplicirate, ali se kreće od 1,5 do 3% na godišnjem nivou. U okviru konkursa za kupovinu zemljišta i obrtnih sredstava kamata može biti umanjena za 1% ukoliko je podnosilac iz opštine koja spada u 3. ili 4. rang razvijenosti, a Srbobran je u 3. rangu te zbog toga svi zainteresovani imaju pravo na ovo umanjenje kamatne stope. Konkurs traje dok se ne utroše namenjena stredstva.

Za sve konkretnije informacije vezane za kredite možete se informisati na sajtu RFV , a možete preuzeti i potrebne formulare za apliciranje.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari