Srbobran je ugostio privrednike Orošhaze

09. novembar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava, Privreda

Naša Opština je imala čast da iskaže gostoprimstvo delegaciji mađarskog grada Orošhaze, koji su došli u radnu posetu Srbobranu na poziv našeg predsednika Radivoja Paraškog.

Srbobran i Orošhaza su gradovi pobratimi i logično je da pored saradnje u kulturi i turizmu ostvare i značajniju privrednu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Stim u vezi, u Srbobran su pored gospodina David Zoltan, koji je prvi čovek svoje opštine, došli i predstavnici preduzeća iz Orošhaze. Osnovni cilj sastanka koji je juče održan u Srbobranu je bio pronaći zajedničke interese i kroz njih stvoriti priliku za ekonomski i privredni napredak obe zajednice. Za istim stolom su sedeli pored Gospode Paroškog i Zoltana i predstavnici mađarskih firmi: Šara (radionica za pocinkovavanje limova), Merion Foods )prehrambeno preduzeće), Euro-Union (tehnologija grejanje) i komunalno preduzeće Orošhaze. Sa naše strane stola sedeli su ljudi iz srbobranskih firmi: Best Seed Producer, Trgo Auto, NB Soja Gold, Turinka, Vulkan Komerc, Metal X, Tehnika MB, Kovatherm, Plamen, Pionir, Vulkan Gumа i IV-KOOP.

sastanak

Razmenjena su iskustva. razmatrane mogućnosti saradnje na našim i trećim tržištima, kao i mogućnostima unapređenja poslovanja. Mađarska strana može da pruži lakši pristup tržištu EU, jer su zemlja članica, dok smo mi njima zanimljivi jer imamo poseban ekonomsko trgovinski odnos sa tržištima Rusije i Belorusije. Obe strane su bile zadovoljne razgovorima i iskazali uverenost da neće izostati značajni rezultati proizišli iz ovog sastanka.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari