Selekcija za mlade futsalere u Srbobranu

02. jun 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Futsal

Prošlog vikenda u srbobranskoj hali sportova održana je selekcija za mlade futsalere na kojoj su se našli 20 igrača. Među njima i petoro igrača iz naše opštine. Tom prilikom smo pitali selektora mlade reprezentacije Srbije u futsalu, Vladimira Jovanovića za utiske sa prošlog turnira i budućnosti futsala u Srbiji.

“Najbitnije je da proširimo bazu igrača u ovom godištu, tako da što lakše odaberemo tih pravih 12 do 15 igrača sa golmanima. Mislim da je turnir u Vrnjačkoj banji protekao fenomenalno. Mi smo imali 17 radnih dana i u tih 17 radnih dana imali smo  blizu 30 treninga, sastali smo se sa reprezentacijama Kazahstana, Rumunije i Rusije. Na mene je najviše ostavila utisak reprezentacija Rusije koju je predvodio Sergej Skorojević, selektor A reprezentacije. Od njih smo izgubili 5:2, ali mislim da smo pružili dostojan otpor s obzirom da smo imali svega 30 treninga. Dok reprezentacija Rusije trenira 10 godina, a zadnjih šest godina igraju zajedno. Tako da kada se uporedi broj treninga njihovog i našeg tima, mislim da smo pružili i više nego dostojan otpor. Prezadovoljan sam sa momcima i ovom generacijom, najbitnije je pokazati herc i srce i biti požrtvovan na svaku loptu. Momci su reprezentovali svoju zemlju fenomenalno. Promenjiva je generacija, znači menjaće se igrači sigurno, niko nije standardan, svi moraju da rade na sebi i ono što bi ja voleo je da kada dođu reprezentaciju već imaju solidno predznanje. A ne da u reprezentaciji uče osnove i gubimo vreme na to, već da ih samo usavršavamo i onda lagano postavljamo sistem igre, prekide i ostalih bitnih stvari zarad pobede. ”

Kako se Zoran pokazao na turniru?

“I Zoki je na jednom ovakvom treningu iskakao jačinom udarca i levom i desnom nogom i svojom brzinom. Od početka sam pratio i radio sa njim i mogu vam reći da je jako napredovao i odličan je bio. Mora mnogo da radi na defanzivi što mu je i rečeno i vašim čelnim ljudima u klubu i znam da će to ispoštovati. I znam njihove planove i ambicije i mnogo mi je drago što ulažete u futsal. Futsal je pre svega sport entuzijasta, znači novac nikada nije bio u prvom planu nikome od nas, jer ovo su ljudi koji ovo rade iz ljubavi i drago mi je da će se posvetiti ovim mladim ljudima i da će se bazirati na toj mlađoj generaciji i ja se nadam na nekoj školici futsala u skorije vreme.”

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari