Održan festival “Muzikom do snova” sinoć u sali Malog pozorišta (video i galerija)

26. mart 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Kultura

Dirigent gradskog hora “Zora” iz Srbobrana Jasmina Stolić posle završene manifestacije za medije je prenela svoje utiske o sinoćnom događaju, o nastupu i samoj organizaciji.

Ja sam prezadovoljna, to se videlo po utiscima publike i mojih izvođača, mislim da je bilo jako lepo.

*Kako ste uspeli da pozovete i okupite više od 200 učesnika u ovaj mali prostor?

Jednostavno uspevamo. Mi smo sa horom iz Mađarske već imali saradnju, 2013. godine smo nastupali tamo na međunarodnom festival ui kada smo dobili dobili projekat od NIS-a putem konkursa “Zajednici zajedno” odmah smo pomislili na njih i uzvratili im poziv. Takođe vršački hor Visoke škole za obrazovanje vaspitača “Mihailo Palov“ i odeljenja Učiteljskog fakulteta u Beogradu, imali smo saradnju sa njima pa smo u ime lepe saradnje takođe i njih pozvali. Sa tamburaškim sastavom La Banda već tradicionalno nastupamo te smo i njih odlučili da pozovemo. Priključio nam se isrbobranski rok bend i brojni muzičari na različitim instrumentima solisti na klaviru, tarabuci i harmonici i tako dalje.

*Koji su vam planovi, daka možemo da očekujemo vaš sledeći nastup?

“Mi imamo stalno nastupe tokom cele godine, odazivamo se na sve nastupa opštine srbobran i okoline. U aprilu opet će biti otvoren konkurs kompanije NIS i konkurisaćemo ponovo da bi se ovaj festival produžio i održao.”

Foto galerija DK Photo

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari