Akcija pošumljavanje opštine Srbobran

24. mart 2017.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Poljoprivreda

Ove nedelje počela je akcija pošumljavanja u opštini Srbobran.

Sadnice za ovu akciju obezbedila je humanitarna organizacija “Karitas” iz Kucure, a u akciju su se uključili predstavnici mesnih zajednica opštine Srbobran, korisnici usluga Centra za socijalni rad, članovi lovačkih društava, aktivisti SNS kao i pojedini građani koji su ovih dana na terenu i sade razne vrste drveća koje ima za cilj poboljšanja vetrozaštitnih i poljozaštitnih pojaseva.

DSC_0014

“Pošumljavanje, odnosno podizanje poljozaštitnih i vetrozaštitnih pojaseva su veoma važne akcije za opštinu Srbobran. Ovu sprovodimo u saradnji sa ‘Karitasom’, humanitarnom organizacijom koja nam je obezbedila 300.000 dinara za oko 3.000 sadnica, koliko ćemo ukupno zasaditi na četiri izabrane lokacije. Na ovaj način daje se značajan doprinos da životna sredina bude zdravija i čistija, posebno kada znamo da je ovom prostoru potrebno daleko više drveća i pošumljenih površina. Nadam se da ćemo u budućnosti imati više mogućnosti da se ovaj posao uspešno realizuje i hvala svima koji su se odazvali pozivu da u ovom koraku pomognu Srbobranu, Turiji i Nadalju da postanu zdravija mesta za život građana”, rekao je prilikom obilaska učesnika akcije Radivoj Paroški, predsednik Skupštine opštine Srbobran.

“Sve akcije koje sprovodimo na teritorijama više opština, deo su našeg dvogodišnjeg projekta “Smanjenje rizika od elementarnih nepogoda”.  Ako znamo koliko su ovi putevi tokom zime izloženi vetrovima i nanosima snega, jasno je zašto su donatori prepoznali važnost i potrebu podizanja poljozaštitnih i vetrozaštitnih pojasa. Ovo je prva faza saradnje sa opštinom Srbobran i uskoro ćemo dogovoriti nove korake, ne samo u ovakvim akcijama već i u projektima druge vrste”, rekao je Džudžar, predstavnik Karitasa.

Akcija traje i sutra kada se sadnice nose na izvorište „Popovača“ Rajčur-Srbobran, početak akcije je zakazan za 9 časova.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari