Odbojkašice nastavljaju pobedničku seriju

05. mart 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Odbojka, Sport

17. kolo Druge savezne lige Elan Volley – Futog West 3:2

(22:25, 25:19, 25:23, 21:25 15:12)

Srbobranska pubika sinoć je prisusvovala pravoj odbojkaškoj drami kakva se retko viđa na srbobranskim sportskim terenima.

Odbojkašice Elana su u triler završnici uspele da savladaju protivničku ekipu Futoga. Svi oni koji su prsustvovali sinoćnom meču mogli su da se uvere zašto je odbojka jedna od najzanimlivijih sportova.

Rezultatski preokreti, čas na jednu čas na drugu stranu, doveli su atmosferu na tribinama sportske hale do usijanja. Važnost ovog meča uticao je da naše devojke u meč uđu pomalo stegnuto, uz nekoliko grešaka dozvoljavaju protivniku da osvoji prvi set.

U nastavku naše odbojkašice su uspele da konsoliduju svoju igru, dobijaju naredna dva seta za vođstvo od 2:1 i taman kada je izgledalo da će stvari doći na svoje mesto i da će srbobranke definitivno slomiti protivnika, u četvrtom setu ponovo dolazi do pada u igri naše ekipe gde su gošće konstatno vodile čak i sa 10 poena razlike, međutm naše devojke se nisu predavale i uspevaju da stignu razliku na 19:19, međutim to je bilo sve što su mogle da učine u tom setu, ali to je možda i bio nagveštaj onoga što će se dešavati u odlučujućem petom setu.

Taj set je krenuo u neželjenom pravcu po našu ekipu. U jednom trenutku rezultat na semaforu je glasio 9:3 za protivnika i kada je izgledalo da više nema nade da se bilo šta učini naše odbojkašice predvođene svojim kapitenom Anom Bogojević čine nadljudske napore, podižu svoju igru do maksimuma, polako, poen po poen smanjuju prednost protivnka da bi u nekom trenutku rezultat glasio 12:12.

Dramatična završnica pripada našoj ekipi za veliko slavlje svih u dvorani.

Ova pobeda je od izuzetnog značaja za naše devojke samim tim što nam je protivnik direktan konkurent za plasman na tabeli koji garantuje opstanak u ovako jakom takmičenju za našu mladu ekipu. Važnost ovog meča uticao je da malo lošije uđemu u ovu utakmicu i dođemo u situaciju da se nalazmo pred porazom, ali se baš tada videlo da naša izuzetno mlada ekipa ima jak karakter i pobednički duh koji ih je vodio do preokreta ” rekao je za naš portal predsednik OK Elan Volley-a Boško Popović.

Ovo je bila šesta pobeda u poslednjih sedam utakmica što potvrđuje dobru formu naše ekipe. Naredni meč igra se u Somboru protiv ekipe Volleystars. Poželimo našim odbojkašicama nastavak pobedničke serije.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari