Edukativni roboti za učenike OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

23. februar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Некатегоризовано

Fond B92 pokrenuo je 10. januara veliku nacionalnu akciju “KODigranje”, za razvoj informatičke pismenosti osnovaca.

Interesovanje da dobiju moderna učila za svoju školu, prođu obuku iz bazičnog programiranja i ta znanja prenesu svojim đacima sa kojima će stečeno nadograđivati pokazali su prosvetni radnici iz svih krajeva Srbije pa i naše opštine.

Na spisku od 81 škole koje su u prvom krugu primljene u program, čiji će nastavnici pohađati obuku i kojima će biti donirano po 5 mBot robota, uz pomoć kojih će osnovci od 5. do 8. razreda učiti programiranje nalazi se i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srbobrana.

Posetili smo danas osnovnu školu i razgovarali sa nastavnikom tehničkog obrazovanja Atilom Varkulom. On nam je potvrdio da je naša škola uključena u akciju i da je ugovor potpisan.  Tokom marta biće organizovana obuka i distribucija robota za nastavnike i u tom drugom krugu na obuku će  ići i nastavnik Varkula da bi se obučio kako da uz pomoć mBot robota svoje đake nauči da kodiraju/programiraju.

8276663635884d371375f8913971295_v4_big

Do kraja školske godine biće organizovana i dva takmičarska kola KODigranja, sa održavanjem finalnog dela takmičenja tokom juna u Beogradu. Prva tri najuspešnija tima za svoju školu obezbediće još napredniju IT opremu, kako bi stečena znanja podigli na viši nivo.

 

 

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari