Predsednik opštine Neško Čestić u NALED-u sa gradonačelnikom Banja Luke

22. februar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Некатегоризовано

Delegacija Banja Luke predvođena gradonačelnikom, Mr Igorom Radojičićem, sastala se danas sa članovima Izvršnog odbora NALED-a i predstavnicima Izvršne kancelarije sa kojima su razgovarali o mogućnostima intenziviranja saradnje u narednom periodu.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je otklanjanje administrativnih prepreka, unapređenje i pojednostavljenje usluga koje gradska uprava pruža građanima i privredi. U tom smislu, prema rečima gradonačelnika jedan od osnovnih ciljeva i priopriteta gradskog rukovodstva u narednom periodu biće uspostavljanje brze, efikasne i transparentne lokalne administracije kroz pokretanje servisa e-usluga, kao i uvođenje elektronskih građevinskih dozvola u čemu NALED poseduje veoma značajna iskustva. Teme kojima će u narednom periodu biti posvećena dodatna pažnja i fokus gradskog rukovodstva jesu i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, opremanje industrijskih zona i uspostavljanje JPP kroz konkretne projekte kao što su izgradnja sportske dvorane, modernizacija javne rasvete i autobuskih stajališta. Gradonačeniku i njegovim saradnicima predstavljeno je i poslednje, deveto izdanje Sive knjige propisa u kojoj NALED nudi preporuke i rešenja za otklanjanje birokratskih prepreka u poslovanju, a koja svakako mogu biti od koristi u cilju unapređenju privrednog ambijenta Banja Luke.

Grad Banja Luka jedan je od 28 gradova i opština koji poseduju BFC SEE certifikat o povoljnom poslovnom okruženju u jugoistočnoj Evropi. Međutim, kako je istakao gradonačelnik, grad će nastaviti da kroz proces recertifikacije preduzima mere koje su neophodne kako bi održao i unapredio nivo usluga prema privredi sa ciljem da se kroz dalju promociju u saradnji sa NALED-om, Banja Luka pozicionira kao jedna od najpovoljnijih privrednih destinacija u ovom delu Evrope.

Pored gradonačelnika, Mr Igora Radojičića, delegaciju iz Banja Luke su činili Srđan Amidžić, zamenik gradonačelnika, Milan Grubor, šef kabineta, Siniša Kurteš, ekonomski savetnik i Borko Torbica, savetnik i predstavnik kompanije Elnos. Ispred NALED-a sastanku su pored izvršne direktorke, Violete Jovanović i predstavnika Izvršne kancelarije, prisustvovali  Aleksandar Jovičić, predsednik IO, Vesna Živković, Ana Petrović-Vukićević, Darko Vukobratović i Neško Čestić, članovi IO.

Učesnici sastanka su načelno dogovorili da u Banja Luci tokom godine bude organizovana investiciona konferencija, dok bi prvi naredni sastanak na kojem bi se detaljnije razgovaralo o zaključcima sa današnjeg skupa i sprovođenju dogovorenih aktivnosti bio ogranizovan već krajem marta meseca u Banja Luci.

 

Izvor: NALED

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari