Poklon Udruženja “Ruka Spasa” deci u hraniteljstvu

02. februar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Некатегоризовано

Juče su žene udruženja “Ruka spasa” pokazale da je Srbobran jedna humana sredina u kojoj su veoma dobro razvijeni građanski i dobrosusedski odnosi. Svojim vrednim rukama žene spremile su dragocene poklone za najmlađe u koje su utkale ljubav i brigu. Ručni radovi, kape, šalovi i rukavice koji su nastalajali svakog četvrtka u okviru zimskog druženja, donele su u Cenar za socijalni rad i biće poklonjene deci koja su smeštena u hraniteljskim porodicama.

“U Srbobranu trenutno imamo 49 dece koja su bez roditeljskog staranja i koja odrastaju u hraniteljskim porodicama. Hraniteljstvo je uspelo da udomi jos 21 dete sa teritorije drugih susednih i nešto udaljenijih opština. Svi se oni osećaju dobrodošlo i mislim kada oni dobiju ove divne i tople  poklone, da će biti svesni da se zaista nalaze u sredini koja želi da brine o njima. U ime svih onih koji će ove predmete nositi jedno veliko hvala.”- izjavila je tokom druženja direktorka Centra za socijalni rad Biserka Veselinović i dodala još – “Humanost nije ograničena ni vremenom ni starošću žene, ni njenim zdravstvenim stanjem, kada je neko human on permenentno ima potrebu da tu svoju želju da bude na usluzi drugima ponudi. Ja se ovim dragim ženama još jednom zahvaljujem, ovim ste pokazale da je vaše srce veliko i spremno da se pored vaših porodica brine i za one koji zaista nemaju porodicu, hvala vam još jednom.”

Savka Lazić ispred udruženja “Ruka spasa” je najavila i novu radionicu u saradni sa direktoricom Doma zdravlja dr. Korneliom Hušći. -“Dogovorili smo se da štrikamo kapice i čarapice za bebe koje su u inkubatoru. Danas ćemo dobiti potvrdu sa kojim materijalima možemo da radimo tako da već sutra krenemo u nabavku i krećemo sa štrikanjem.”

Svakog četvrtka u 18h žene iz “Ruke spasa” se okupljaju u “Podrumu” (kod Narodne Biblioteke) štrikaju, rade i razgovaraju, i tokom svog druženja smišljaju nove akcije.

Repromaterijal je ono što je Udruženju potrebno da nastave da vredno rade. Lokalna samouprava podržava njihov rad i pomaže u realizaciji projekata, a gospođa Lazić poziva sve ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu kako svojim radom ili nabavkom potrebnog materijala za njihove vredne ruke da im se jave.

 

 

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari