TURIJSKA KOBASICA TEŠKA MILION DINARA

23. januar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Некатегоризовано

Kobasicijada je sada već svetski poznata manifestacija koja okuplja veliki broj mesara i ljubitelja kobasica iz zemlje i okruženja.

Ove godine održaće se od 24. do 26. februara. Od turijskih majstora očekuje se kobasica duga 2.033 metra, za metar duža nego 2016. godine.

Punu podršku manifestaciji, pružila je opština Srbobran, i već sada se može očekivati dobra zabava, tone raznih mesnih prerađevina a neće izostati ni još jedna rekordna poseta Turiji.

Pre centralne manifestacije, kao i obično, zakazani su promotivni skupovi Kobasicijade u Somboru (03. februara), Subotici (10. februara), i Novom Sadu (17. februara).

Organizatori su najavili veoma povoljne cene za svoje proizvode pa će tako kilogram sušene kobasice iznositi 600 dinara, a roštilj kobasice u kifli 150 dinara. Za dužni metar sveže kobasice “rekorderke”, kako se već tradicionalno prodaje, biće potrebno izdvojiti 500 dinara, što znači da će biti vredna čak 1.016.500 dinara.

“Zahvaljujemo se predsedniku opštine Srbobran Nešku Čestiću za iskazano razumevanje i spremnost da pomogne organizaciju 33. Kobasicijade. Lokalna samouprava je finansijski stala iza nas, partner nam je i Centar za sport i turizam opštine Srbobran, a važno je i da se kaže da će posle dugo vremena sav novac koji se ostvari od izdavanja u zakup prodajnih mesta ostati u Turiji. Opština Srbobran je nadležnost za ovaj posao prebacila na našu Mesnu zajednicu, tako da se novac za zakup uplaćuje na račun Mesne zajednice Turija”, rekao je Željko Popić, sekretar Udruženja Kobasicijada.

Izvor: Srbobran.rs

Facebook Komentari