Obezbeđena sredstva za izgradnju prečistača

17. decembar 2016.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Privreda

Prema ugovoru, potpisanim u Sloveniji između Neška Čestića, predsednika opštine Srbobran i Gašpara Ježa, direktora Centra za međunarodnu saradnju i razvoj – CMSR, opštini Srbobran odobren je beskamatni kredit vredan 1,6 miliona evra, 700.000 evra je donacija koju obezbeđuje Centar za međunarodnu saradnju i razvoj, a preostalih 700.000 evra obezbediće opština Srbobran.

Ovim ugovorom je završena finansijska konstrukcija izgradnje prečistača otpadnih voda, dovodnog kolektora i upravne zgrade postrojenja, ukupno vrednih tri miliona evra.

Ovaj projekat je prvi ove vrste u istoriji naše opštine i obezbeđuje da jednom za trajno rešimo problem kanalizacionog sistema, koji ćemo uskoro graditi, i prečistača otpadnih voda. Zdrava životna sredina koja se svakodnevno ne zagađuje je osnovni standard razvijenih država i moramo težiti tome da ti standardi što pre budu važeći i kod nas. Samo uređena sredina može biti interesantna domaćim i stranim ulagačima”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Čestić.

On je ocenio da je iza opštine Srbobran veoma uspešna radna nedelja koju je otvorio dogovor o pokretanju jednog proizvodnog pogona i novim zapošljavanjima, a zatvaraju je dva važna ugovora koje je opština Srbobran danas sklopila u Novom Sadu i Ljubljani  što potvrđuje dobar rad lokalne samouprave.

Facebook Komentari