19,4 miliona dinara za unapređenje vodovodnog sistema

16. decembar 2016.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Privreda

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti od oko 290 miliona dinara predstavnicima 13 lokalnih samouprava u Vojvodini koje su dobile bespovratna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže.

Ugovor u ime opštine Srbobran potpisao je Radivoj Paroški, predsednik Skupštine opštine.

Sredstva su ostvarena na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a projekat je, uz podršku celog sistema lokalne samouprave, pripremila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik Skupštine Radivoj Paroški je izjavio: “Ono što smo radili, a što se možda nije jasno videlo, sada se pokazuje na delu. Agilnošću predsednika opštine Neška Čestića, agilnošću Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, gde se sistematizuju projekti i radi na kvalitetnoj prezentaciji, došli smo u poziciju da na kraju 2016. godine možemo reći da smo uspeli da obezbedimo negde oko 170 miliona dinara za našu opštinu od raznih organa i organizacija. To je, zaista, odličan start za sledeću godinu i ukazuje da će 2017. godina biti stvarno investiciona. Danas obezbeđena sredstva, 19,5 iz budžeta Vojvodine, i 5,2 miliona koje treba da obezbedi naš budžet, biće uložena u rekonstrukciju vodovodne mreže, što će značajno poboljšati kvalitet života građana. Ovo će nam omogućiti da neka naša sredstva koja smo planirali u ove projekte, sada preusmerimo u neke druge svrhe”

Facebook Komentari