Zanimljive aktivnosti Kancelarije za mlade

07. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Zabava

Kancelarija za mlade Opštine Srbobran, osnovana je u cilju da objedinjuje rad svih službi koje se bave mladima, izrađuje planove, kordinira aktivnosti i usklađuje sve akcije koje se tiču ove populacije naših sugrađana.

Kancelarija za mlade Opštine Srbobran bavi se svim mladim osobama sa poštovanjem, bez ikakve diskriminacije u odnosu na njihovu socijalnu, versku, polnu i drugu pripadnost, kao i bez obzira na stečeno obrazovanje, sposobnosti, invaliditeta, seksualnu ili političku orijentaciju. Ciljevi rada Kancelarije za mlade su sledeći:

  • rešava i brine o prioritetnim problemima mladih kako bi se povećao stepen kvaliteta života omladine u svim domenima,
  • sarađuje sa lokalnim organizacijama i inicijativama mladih,
  • pruža podršku omladiniskim organizacijama i inicijativama u Srbobranu.

“Kancelarije za mlade počela je sa radom u aprilu mesecu. Prva aktivnost koju smo realizovali bila je humanitarna akcija za malog Stevana Nađ, koji je oboleo od leukemije. KZM je prikupila određena sredstva koja su uplaćena na račun za lečenje malog Stevana. Povodom dana zaštite životne sredine KZM je organizovala likovnu radionicu na temu ,,Eko bonton” u svim osnovnim školama Opštine Srbobran. Učestvovalo je 200 učenika, a najkreativniji osvojili su nagrade. Sledeća aktivnost je predviđena za 12. avgust, kada se obeležava Dan mladih. Pozivamo sve mlade iz Opštine Srbobran da nam se priključe u programu. Toga dana na Trgu Republike za decu će biti organizovano druženje sa animatorima i Vilom Četkicom, od 17:00 časova, a u 19:30 biće održan trening na otvorenom koji će voditi predavač Nemanja Milojević”, saopšteno nam je iz Kancelarije za mlade, naše opštine.

Naredna aktivnost KZM Opštine Srboran, u saradnji sa KZM Opštine Vrbas, biće organizovanje humanitarnog turnira u “Bič Voleju”, u Turiji 17.8.2019. sa poćetkom u 10:00 časova.
U sklopu turnira organizovano je ujedno i druženje uz muziku. Iz Kancelarije za mlade pozivaju sve zainteresovane da se uključe u takmičenje, ili da se pridruže i uživaju u lepom ambijentu. Novac prikupljen od uplata kotizacija biće doniran udruženju ,,Biser” iz Srbobrana. Prijave se mogu vršiti na telefon 063 752 4 751 – Stefan Šijačić.

Facebook Komentari