Naši klinci otputovali na more u Baošiće

15. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Drugi put ove godine Crveni krst Srbobran, uz pomoć lokalne samouprave, šalje decu iz naše opštine na letnji odmor, u prvoj akciji otputovalo je 13 učenika u kamp kod Bačke Palanke, a juče je ispraćeno još 24 dece na more u Baošiće, kod Herceg Novog u Crnoj Gori.

Nedeljno popodne, oko 16:00 časova, ispred i u dvorištu zgrade koju dele Centar za socijalni rad i Crveni krst u Srbobranu, skupili su se brojni mališani izabrani od strane svojih škola da otputuju na more, a u pretnji su im bili roditelji, prijatelji i članovi porodica kako bi ih ispratili na dug put. Posle kratkotrajne provere dokumenata i utvrđivanja da su svi prisutni, sekretar Crvenog krsta Zoltan Bergel, i predsednica Skupštine opštine, Milena Alargić, okupili su decu kako bi im poželeli srećan put i lep odmor.

Gospodin Bergel je sa radošću obavestio decu da im je opština obezbedila džeparac od po 20 eura, što je lep gest, iako deca imaju besplatan prevoz, boravak na moru u odmaralištu Crvenog krsta, a i obezbeđeni su im svi dnevni obroci. Predsenica skupštine je zamolila decu da slušaju nastavnicu koja ih vodi i da paze na sebe i svoje prijatelje tokom boravka.

Nakon fotografisanja pred put, imali smo prilike da o ovoj akciji slanja dece na more, porazgovaramo sa gospođom Alargić i gospodinom Bergelom. “Deca koja danas idu na more odlaze u odmaralište ‘Krsta Đorđević’, u vlasništvu Crvenog krsta, u mestu Baošići, a opština Srbobran je saradnik u realizaciji ove akcije. Sve škole srbobranske opštine su same izabrale koju će decu poslati na more, i sve osnovne škole su zastupljene. Deca će na moru provesti 10 dana, na našoj plaži, u našem smeštaju koji ima svoju kuhinju i sve potrebno za ugodan boravak. Učenici se vraćaju sa odmora 26. jula kada ih roditelji mogu očekivati u Srbobranu”, rekao je sekretar Zoltan, potvrdivši još jednom da je saradnja sa opštinom Srbobran i ovog puta odlična.

 

“Poželela sam deci da budu dobra, da slušaju nastavnicu Ružicu koja ih vodi, i da prate one savete koje su im uputili i roditelji pred polazak. Lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za obrazovanje naše dece, kako za opremanje škola tako i za godišnje odmore. Mi ove godine imamo 150 dece koju šaljemo na letovanje, da li kroz saradnju sa Crvenim krstom kroz njihov kamp u Bačkoj Palanci, i ovo letovanje u Baošićima, ili ih šaljemo u banju u Orošhazu u Mađarskoj, i naravno u naše odmaralište u Sutomoru, gde odlaze samo najbolji đaci. Trudićemo se da taj trend nastavimo da razvijamo i u narednim godinama. Nemaju sva deca mogućnosti da odu na more, i zato je upravo tu lokalna samouprava da ih isprati u tome i pomogne im. Decu su za ovaj put birale same škole, uz savet da to budu dobra i primerna deca koja zaslužuju da odu na more. Direktori i nastavnici škola su doneli odluku ko su ti đaci.”, rekla je za kraj predsednica lokalnog parlamenta, Milena Alargić.

U autobusu i na moru sa decom iz Srbobrana boraviće i njihovi vršnjaci iz Odžaka, tako da je obezbeđeno još veće društvo za zabavan i dobar odmor.

 

Facebook Komentari