Osvojeno 8 medalja na RADNIČKOJ OLIMPIJADI

01. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Dvanaesta Sportska olimpijada radnika Vojvodine svečano je otvorena u Novom Bečeju u petak, 28. juna, i već tog prvog dana takmičenja Srbobranci su pokazali snagu i domogli se prvih medalja, a i u naredna dva dana blistali su sportisti iz naše opštine.

U petak je održan turnir u Basketu, na kom je ekipa koju su činili naši momci: Aleksandar Grubić (kapiten), Miroslav Šeguljev, Slobodan Subić, Igor Poljak i Aleksandar Sadžakov, osvojila treće mesto i okitili se bronzanim odličijima.

Iako su na prošloj Radničkoj olimpijadim pre 4 godine, sa grudi Srbobranaca blistale zlatne medalje, ovogodišnji uspeh je jednako velik i značajan, jer su u jakoj konkurenciji uspeli da dođu do medalje. Takmičenje u grupi naši momci su završili sa dve pobede iz isto toliko mečeva, iako nisu imali ulogu favorita. U prvom meču savladali su vrlo ozbiljnu ekipu „Agroglobe“ iz Novog Sada, a u drugom protiv Bačke Topole lagano su došli do pobede sa ubedljivih 11:5.

Sledilo je polufinale sa Žabljem, ekipom koju su Srbobranci godinama lagano pobeđivali, ali sve do ove utakmice. Do rezultata 5:5 bilo je neizvesno, ali protivnik pravi seriju od 5 poena za redom, prednost koja je bila nedostižna. Meč je završen 10:6, rezultat koji je naše momke poslao u utakmicu borbe za treće mesto. U drugom polufinalu koje su činili Subotica i Agroglobe, igrači sa severa Vojvodine postižu pobedu, što je meč za bronzu činilo reprizom prvog okršaja grupne faze. I ovaj međusobni duel naši igrači rešavaju u svoju korist, ali uz veću neizvesnost. Subić je na samom startu, sa linije penala, obezbedio početno vođstvo našeg tima koje je povećano prodorima i skokovima Šeguljeva. Novosađani su se konsolidovali, nakon tajm auta, i sustigli prednost naših, tako da je na dva minuta pre kraja rezultat bio nerešen. Poljak biva fauliran na 3 sekunde do kraja, postiže šut sa linije penala i obezbeđuje medalju za Srbobran.

Malo proširena ekipa igrala je i subotnji turnir u košarci, u sastavu: Šeguljev, Subić, Grubić, Vrsajković, Dašić, Mudrinski, Sadžakov, Poljak, Nasifović i Krajinović. I na ovom takmičenju, koje je završeno u nedelju, osvojena je bronzana medalja, a kapiten Aleksandar Grubić, opisao je ukratko kako je turnir tekao: “Moram da pohvalim momke za požrtvovanje i dobru igru u vrlo teškim uslovima. Igrali smo na betonu po najvećoj žegi. Počeli smo u 9 časova, a završili u nedelju u 13, Igrali smo sa protivnicima koji su bili dosta dobri, po kvalitetu igrača vrlo slični nama, tako da je bilo neizvesno. Imali smo tu prednost što smo, za razliku od drugih timova, imali više igrača, pa smo lakše podnosili vrućinu i manje se umarali. Učestvovalo je 7 ekipa, podeljenih u 2 grupe. Mi smo jednu utakmicu u grupnoj fazi dobili, a jednu izgubili, pa smo kao drugi prošli u polufinale. Polufinale smo izgubili od Naftagasa, sa 6 poena razlike, a u utakmici za treće mesto savladali smo Bačku Topolu, šampione prošle olimpijade koja se održavala u Srbobranu. Ukupni utisak je pozitivan, uzeli smo medalje u basketu i u košarci, ali u nehumanim uslovima za igru. Mislim da nije bilo potreba da se igra po najvećoj vrućini, basket se igrao do 4 posle podne, nema u to vreme ni publike. Postoje reflektori, može da se igra i u neko prijatnije doba dana, kada bi ljudi došli da gledaju mečeve, i sigurno ću pokušati da utičem na Savez da se to promeni za u buduće. Mislim da ovo, kako je sad, nikom ne odgovara, a mi kao ekipa koja redovno osvaja medalje imamo autoritet da zamolimo za taj ustupak”, rekao je Grubić, koji se zatim zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci. “Za sve timove su obezbedili majice za takmičenja, pokriveni su nam bili putni troškovi, a imali smo i obezbeđen ručak”.

Pored timova koje je predvodio Grubić, na olimpijadi su učestvovale i druge sportske ekipe iz Srbobrana. Ženska selekcija u Basketu 3×3 je osvojila 4. mesto, kao i dame koje su se takmičile u kuglanju, fudbaleri su osvojili bronzanu medalju, a do istog odličja došla je o ekupa koja je učestvovala u navlačenju konopca. Srebrnu medalju su osvojili stonoteniseri, dok su šahisti došli do dve zlatne medalje, jednu u ekipnoj i drugu u pojedinačnoj konkurenciji, a najsjaniju medalju zasluženo je osvojena i u pikadu. S obzirom da je selekcija sportista iz Srbobrana učestvovala u 10 sportskih disciplina i sa 85 takmičara, slobodno možemo reći da je osvajanjem čak 8 medalja ostvaren veliki uspeh. Upućujemo čestitke svim našim učesnicima na 12. Sportskoj olimpijadi.

.

Facebook Komentari