Osnovci kreću u Orošhazu 15. jula

19. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Gradovi pobratimi, Srbobran i Orošhaza, i ove godine imaće priliku da razmene turiste, odnosno da Srbobran ugosti đake iz Orošhaze u svom odmaralištu na Jadranskom moru, dok će naša deca putovati u Mađarsku u velnes centar Joparoš.

Ovim povodom u srbobranskoj skupštinskoj sali održan je sastanak sa roditeljima naše dece koja će putovati u Mađarsku. Prvi će putovati učenici četvrtih razreda, 12 iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, šest iz OŠ “Vuk Karadžić”, i po tri iz OŠ “Petar Drapšin” i OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”. Sa roditeljima izabranih učenika razgovarao je Ifju Zoltan, član Opštinskog veća, koji ih je upoznao sa svim informacijama vezanim za put na koji će se poći 15. jula.

“Dva grada imaju veoma dobru saradnju. Na molbu našeg predsednika opštine Radivoja Paroškog od ove godine iz Srbobrana će u Orošhazu ići po dve grupe, prvo učenici četvrtog razreda a zatim mladi sportisti. Oni će boraviti po osam dana i u aranžmanu je sve besplatno; prevoz obezbeđuje naša lokalna samouprava a boravak u Orošhazi plaća grad pobratim. Počeli smo pripreme za odlazak učenika četvrtih razreda, upoznali roditelje sa planom puta i boravka, a za Orošhazu krećemo 15. jula. Nadam se da će deca uživati, dobro se zabaviti i da će im zauvek u sećanju ostati boravak u Mađarskoj”, istakao je gospodin Ifju Zoltan.

Facebook Komentari