Rukometaši porazili “Beočin” kod kuće

16. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Utakmica 12. kola Treće lige Sever – “Zapad” bila je kao lagani trening za rukometaše srbobranskog kluba, savladan je predstavnik iz Beočina rezultatom 45:22, na poluvremenu 20:10.

Od starta utakmice “Srbobran” je imao svaku vrstu prednosti, po broju napada, kontri, pogodaka i potpune dominacije na terenu. “Beočin 1959” je tim sa začelja tabele, sa samo 7 registrovanih igrača, što im svakako otežava organizaciju bilo kakve igre, a u slučaju neke povrede, kako je i večeras bilo, tim se muči, igra pati, i samo se čeka kraj meča kako bi se agonija završila.

Sa druge strane, četa Vuka Milojičića, nema takve probleme. Sve funkcioniše u napadu i u odbrani, a pogotovu na golu, koji je u ovom meču branio i suviše mladi Zorić Kosta. Dečko koji pohađa osmi razred osnovne škole, a na golu je čvrst i siguran kao da iza sebe ima deceniju nastupa u najjačim ligama Evrope. On je definitivno bio junak ove utakmice, to nije samo mišljenje nas posmatrača već i kompletnog njegovog tima, što su na kraju utakmice i pokazali.

“Čudna je ovo liga, jako malo ekipa je u njoj i samim tim neobičan raspored igranja mečeva, zbog čega nas nije bilo na domaćem terenu mesec dana. Nadam se da smo imali šta da pokažemo, pogotovo naši klinci. Kosta Zorić je danas zablistao, on je 2004. godišta i naša svetla budućnost u ovom sportu. Beočin je danas došao oslabljen, iako imaju samo 7 igrača jedan je danas bio bolestan, ali to neumanjuje pobedu naših dečaka, svo vreme smo igrali 5 na 5. Drago mi je što su današnju utakmicu izneli mlađi momci, oni koji će u neko skorije vreme biti nosioci igre ovog kluba i naša budućnost”.

“Trenutno smo četvrti na tabeli. U nedelju u Čurugu sa Hajdukom igrtamo za treće mesto. Kada je klub osnovan, ideja je bila da opstanemo u ovom takmičenju i igramo ga naredne godine. Neplanski smo u gornjem delu tabele, a za narednu godinu, uz par pojačanja i sa ovim igračima koje imamo, želimo da pobegnemo iz ove lige. Poslednje dve utakmice su malo teže, pored Hajduka u nedelju, u poslednjem kolu kod kuće igramo sa Žabljem koji je drugi, dve ozbiljne ekipe. U Žablju smo izgubili sa dva gola razlike, a želja nam je da ih kod kuće pobedimo pred punim tribinama. Ako se to desi, u nekoj kombinaciji možemo sezonu završiti i kao drugi. Ono što bi smo stvarno voleli je da za tu poslednju utakmicu tribine stvarno budu ispunjene do kraja, a na nama je onda samo da se borimo, opravdamo podršku i ostvarimo što bolji rezultat i plasman na tabeli”, rekao nam je Vuk Milojičić nakon meča.

Facebook Komentari