Vanja Udovičić u poseti Srbobranu

26. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Da obiđe Srbobran i uveri se u kvalitet rada u pojedinim sportskim klubovima, imao je danas priliku ministar sporta i omladine Vlade Srbije, Vanja Udovičić. Takođe je obišao i dva sportska objekta, a sa predsednikom opštine i sportskim radnicima porazgovarao je o dodatnom unapređenju uslova za rad i dalji napredak ove oblasti.

Na platou ispred sportske Hale u Srbobranu dočekali su ga građani, kao i predstavnici vlasti, sa kojima je obišao objekat, ali i prisustvovao zajedničkom treningu košarkaških klubova OKK i ŽKK “Srbobran”. Ministar je veliki deo vremena, svoje posete, posvetio upravo deci sa kojima je rado šutirao penale, pomogao najmlađima da ubace loptu u koš, a na posletku se i slikao sa njima.

“Lako je kada imate dobre primere. Danas, ovde možemo da se pohvalimo jako dobrim primerom u kom opština koja ima 16.000 stanovnika ima registrovanih skoro 1.100 sportista. To pokazuje kakvo je opredeljenje i kakav je odnos prema sportu celokupnog Srbobrana, zbog čega se zahvaljujem predsedniku opštine Radivoju Paroškom. On je pokazao da je briga o predškolskom i školskom sportu u vrhu njegovih strateških prioriteta. Zato Srbobran može da se pohvali sa četiri reprezentativca u košarci i to zaslužuje sve pohvale i podršku”, rekao je Udovičić, a zatim je pohvalio rad naših košarkaških trenera kojim je i lično čestitao na dobrom radu i rezultatima.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, upoznao je Udovičića sa činjenicama koje se tiču velikih budžetskih izdvajanja upravo za sport i mlade, iako je Srbobran mala opština. Govorio mu je o brojnim sportskim turnirima, od kojih se jedan i trenutno održava, o ulaganjima u razvoj rekreativnog i školskog sporta, kao i planovima za obnovu sportskih objekata. “Poseta ministra Udovičića za nas predstavlja podstrek za dalji rad. U prethodnom periodu uspeli smo da obnovimo sportsku halu, koja je jedna od najstarijih u Vojvodini, rekonstruisali smo kuglanu, uspešno funkcionišu i dve sportske sale pri školama, tako da uz izdvajanje od 40 miliona dinara za klubove i održavanje infrastrukture, možemo da se pohvalimo da sport kod dobija zasluženu pažnju. U 21 klubu imao oko 1.000 sportista, imamo razvijen rekreativni sport, ali je naša najvažnija strategija ulaganje u decu, koja su naša budućnost. Lokalna samouprava je na pragu formiranja Kancelarije za mlade, kako bi se u potpunosti zaokružila politika koja brine o mladim ljudima. Nadam se da će poseta ministra Udovičića biti i prvi korak u uspostavljanju saradnje između Ministarstva sporta i omladine i opštine Srbobran na nekom konkretnom projektu”.

Obilazak je nastavljen na Vašarištu, gde je ministar Udovičić imao priliku da obiđe i stadion fudbalskog kluba “Srbobran”, ali i da se druži sa polaznicima škole fudbala. Od kluba je dobio i poklon, dres FK Srbobrana sa svojim imenom, a na inicijativu ministra svi klinci su se na njega potpisali i tako napravili jednu unikatnu i lepu uspomenu, koja će našem proslavljenom vaterpolisti Vanji ostati da ga seća na lepo proveden dan u našem mestu.

 

Facebook Komentari