RUKA SPASA nastavlja sa podelom poklona dobrodošlice tek rođenim bebama

19. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Udruženje “Ruka Spasa” ne odustaje u svom nastojanju da baš svako novorođeno dete u opštini Srbobran dobije poklon dobrodošlice u našu malu zajednicu. Juče je po prvi put u 2019. godini bio organizovan skup u Maloj sali optine, kako bi roditeljima koji su u poslednja dva meseca dobili prinovu, bili uručeni pokloni.

Savka Lazić, predsednica udruženja, je sa svojim vrednim ženama i ovog puta pripremila unikatne kapice, rukavice i čarapice za novorođenčad. Lokalna samouprava, koja od početka podržava ovu ideju,  je odlučila da se akciji u ovoj godini priključi uz malo vrednije poklone. Do sad su to bili higijenski paketi, a od sad je posteljina za svaku novu bebu.

Kao i do sad, salu opštine su ispunile majke i bake najmlađih Srbobranaca. Dobrodošlicu su im je poželeli Savka Lazić i Radivoj Paroški, jer oni zajednički predstavljaju institucije i pojedince koji donacijama i radom učestvuju u ovoj, sad već dvogodišnjoj akciji. I ovoga puta mnogi roditelji zbog obaveza nisu mogli da prisustvuju maloj ceremoniji dodele poklona, tako da će njima oni biti naknadno uručeni. U sali je bilo prisutno petnaestak osoba. koje su u proteklih dva meseca u svom domu dočekali prinovu, a među njima i neki zaposleni u opštinskoj upravi.

“Drago mi je što ste došli i što ste se odazvali u velikom broju. Pozdravljam vas ispred Udruženja Ruka Spasa, koje ovu akciju realizuje već drugu godinu za redom, uz pomoć lokalne samouprave opštine Srbobran. I ove godine opština nam je odobrila projekat, kako bi smo nastavili da ručno izrađujemo garderobicu za novorođenčad. Pozvali smo vas da dođete kako bi smo vam pokazali da mi, žene iz udruženja, mislimo na vas i da vas podržavamo, a i naša opština se svesrdno pridružuje toj podršci. Čestitam svim majkama i bakama na prinovi, a nadam se da ćemo se videti ponovo, pošto vidim da ima i mladih mama. Želim da vam deca odrastaju u zdravlju, sreći i veselju” , bile su pozdravne reči gospođe Lazić, koja je zatim reč predala predsedniku Paroškom.

“Radujem se što smo se okupili ovako lepim povodom i što ste doveli svoje male bebe da dodatno ulepšaju skup. Posebna mi je čast što imamo ovakve aktivnosti i akcije koje su humanitarnog karaktera. Vredne žene Ruke Spasa već godinama neumorno pletu kape, šalove i prave igračke za decu, koje na posletku poklanjaju. Mi podržavamo takve organizacije, jer mislimo da je to potrebno i da smo tako društveno odgovorniji i uvek ćemo podržati svakog ko se na taj način angažuje. U skladu sa svojim mogućnostima, lokalna samouprava za svako novorođeno dete izdvaja 20 000 dinara, a za samohrane roditelji duplo veću sumu i imamo program koji se bavi osnaživanjem porodica. Želim da se zahvalim ovim ženama koje nesebično ulažu svoj trud i slobodno vreme sa željom da pomognu ljudima, a vama majkama želim da vam deca bezbrižno rastu i da uživate u roditeljstvu jer je to najlepši posao u životu” , predsednik se na kraju svog pozdravnog govora pohvalio da je nedavno postao deda, i da ga je dolazak novog malog člana u porodicu podsetio na to koliko je lep život sa bebom u kući.

U poslednja dva meseca, koliko je prošlo od poslednjeg preseka i dodele poklona, prošlo je tačno dva meseca, a za to vreme je srbobranska opština postala bogatija za 20 beba. Sledeći presek Udruženje “Ruka spasa” je planiralo za dva ipo meseca, kada će neki novi roditelji dobiti posteljinu i garderobu za svoju novorođenčad.

Facebook Komentari