Novi direktor Doma kulture najavljuje više muzike u Srbobranu i poziva mlade da se uključe u kulturna dešavanjima opštine

15. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava

Povodom imenovanja novog direktora Doma kulture, gospodina Vladimira Nikolića koji je stupio na dužnost početkom ove godine, odlučili smo da ga posetimo u njegovim radnim prostorijama i saznamo od njega lično koji će to pravac kulturni život Srbobrana od sada zauzimati.

Gospodinu Nikoliću ovo je drugi mandat na funkciji direktora Ustanove kulture naše opštine, s tim da je između dva mandata imao pauzu od deset godina. Takođe iskusan je na rukovodećim funkcijama, te je za očekivati da će se na novom/starom radnom mestu lako snaći i da će bez teškoća nastaviti tamo gde je stala Branislava Sekulić.

“Generalni pravac u kom će se kretati rad Doma kulture, biće nastavak podizanja nivoa kulture i kulturnih aktivnosti na celoj teritoriji opštine Srbobran, što znači da nastavljamo sa ovim pravcem kojim je Dom kulture išao u prethodnom periodu. Što se tiče programa za tekući mesec, mogu da najavim da će 15. januara biti otvorena izložba Đorđa Ćorića, jednog mladog, perspektivnog i nagrađivanog umetnika, koji je i naš sugrađanin. Zatim nas 17. januara očekuje koncert Miloša Radovića uz pratnju tamburaškog orkestra Zorule. Smatram da će to biti jedan izuzetno lep koncert s obzirom na izbor muzike i Milošev repertoar. Sledeće što spremamo za 24. januar je pozorišna predstava Moja idealna polovina, u kojoj igraju Milan Kalinić i Olga Odanović, zvezde našeg glumišta. To će sigurno biti dobra predstava i očekujum da će biti dobro posećena. Za početak februara mogu da najavim izložbu još jednog našeg mladog slikara koji likovnu umetnost izučava na akademiji u Beogradu, i on će nam se predstaviti svojim ikonopisačkim umećem, ali o tome ćemo publiku naknadno obavestiti”.

“Sve tradicionalne manifestacije i programi koji su i do sad postojali i koji su usvojeni u skupštini opštine Srbobran, biće ostvareni i od njih se neće odstupati. Trudiću se da oni budu najbolji mogući, sa što kvalitetnijim gostima i izvođačima. Sve će se raditi da te manifestacije dobiju i neki, možda, širi publicitet, da izađu ako je moguće i van okvira opštine Srbobran. Pokušaćemo da kroz kvalitet i promociju dovedemo i ljude sa strane. Te manifestacije su i do sad bile posećene i dobre i nema razloga da se sa tom tradicijom stane”.

“Svaki novi direktor ima neku svoju viziju toga šta bi on želeo u poslu kojim se bavi. Ja lično bih voleo da bude što više muzičkih programa i to svih pravaca. Od klasične, preko džeza, roka, zabavne i narodne muzike, sve će biti zastupljeno s tim da će se insistirati na kvalitetu. Gledaćemo da dolaze najbolji izvođači, koliko je to naravno moguće spram naših mogućnosti, ali to je ono što je u planu. Stvarno ću se truditi da podignem nivo svih programa, muzičkih i likovnih, pozorišnih, ali i da uvedemo niz predavanja o raznim temama. Kako o prirodi i zaštiti životne sredine, tako i o psihologiji i svemu onome što može da koristi ljudima u Srbobranu, a posebno bih se okrenuo mladima. Voleo bih da pozovem mlade da iznesu svoje mišljenje, da dobijemo od njih povratnu informaciju o tome šta to oni žele da vide i na koji način mi njima možemo da izađemo u susret, a vrlo rado ćemo to uraditi. Moje je neko viđenje da omladina nije mnogo zainteresovana za kulturne programe i cilj nam je da ih privučemo, da vide neke lepe i dobre stvari koje su kod nas većinom besplatne, a šteta je da to propuštaju”. 

“Vrata Doma kulture su uvek i svima širom otvorena. Pozivam one koji žele da iznesu svoje mišljenje, meni ili mojim saradnicima, neka dođu ili neka nam pišu na e-mail, a mi ćemo gledati da iz toga izvučemo ono što možemo da ostvarimo” zaključak je kojim je direktor Nikolić zaokružio sve prethodno rečeno i time završio svoje prvo obraćanje srbobranskoj publici.

Facebook Komentari