Radost novogodišnjih paketića obišla i BISER

22. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje, Zabava

Kuća Udruženja “Biser” bila je juče punija nego inače, veselija i bučnija nego što se je to drugim danima običaj, a razlog su bili Deda Mraz i novogodišnji paketići.

Deda Mraza je ovog puta odglumeo dr Ilija Gazepov, koji je čest gost Biseraša i dobar drug mnogih od njih. Svakom korisniku usluga ovog humanog Udruženja lično je predao poklon i poželeo mu srećne predstojeće praznike, a bilo je onih kojima je ujedno čestitao i rođendan.

Doktor Gazepov je došao u ime predsednika opštine Srbobran, koji je zbog važnih obaveza, nažalost, morao da otkaže dolazak i propusti čast da bude Deda Mraz ovoj veseloj družini.

I ovog puta nas je dočekala i ugostila Radmila Timko, koordinator dnevnog boravka u Biseru, koja nas je uputila u onaj deo proslave koji se tiče same organizacije i nabavke paketića, a otkrila nam je i kakve planove imaju za novogodišnju noć.

“Naše Udruženje je dobilo poziv od Centra za socijalni rad. da je određeni broj paketića kojima raspolažu namenjen i našim korisnicima, kako onima koji koriste dnevni boravak tako i onima koji koriste usluge Lični pratilac i Rani tretman dece sa smetnjama u razvoju. Pored toga dobili smo još jednu donaciju, odnosno, obezbedili su nam paketiće i humanitarna organizacija Prijatelji u nevolji iz Beograda, što oni za nas čine svake godine. Sve paketiće smo spojili i odlučili da podelimo u jednom danu svim našim korisnicima usluga. U pitanju su slatki paketići, grickalice, čokolade, bombone, i nema neke razlike u te dve različite donacije paketića, sličan je sadržaj. Svi vole slatkiše i red je da se malo zasladimo pred ove praznike. Naši korisnici su se jako obradovali i to je vrlo lepa pažnja upućena njima. Danas je podeljeno 55 paketića, a zamolili smo Centar za socijalni rad da i neke paketiće koji su namenjeni podeli u njihovim prostorijama, pošalju kod nas, jer neki naši korisnici se jako uznemire u gužvi sa ljudima koje ne poznaju, pa je bolje da to uradimo ovede u, njima, poznatoj i domaćoj atmosveri. Pored ovog današnjeg skupa, mi planiramo i proslavu Nove godine za naše korisnike, koji to jako vole i svake godine je ovde dočekuju. Oni sve sami organizuju, donesu muziku, a neko od roditelja dežura uz njih, i skoro svi iz dnevnog boravka budu ovde i na dočeku Nove godin. Bude to prava žurka”.

 

Facebook Komentari