Kraj polusezone obeležila 4 poraza, ipak u klubu su zadovoljni učinkom

16. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Omladinski košarkaški klub završio je svoju prvu polusezonu, a po rečima trenera Jovice Andrića, posle svega što se desilo u klubu su zadovoljni postignutim rezultatima i potpuno su okrenuti nastavku takmičenja u sledećoj kalendarskoj godini, u kojoj očekuju da se tim konsoliduje i vrati dobroim partijama i pobedama.

Poslednjih par kola nisu išla na ruku kluba koji sa ponosom nosi ime mesta iz kog potiče. U četiri prvenstvena meča za redom upisano je isto toliko poraza, a svim navijačima je jasno zbog čega je to tako. Veliki broj povređenih i teško povređenih igrača doneo je klubu neke vrlo bolne poraze. Prvo u Beočinu, zatom kod kuće od Velike Kikinde, o čemu smo već pisali, a u poslednja dva kola dva sa mnogo većom koš razlikom od timova koji su vladari lige. U Apatinu je pre tri dana KK Dunav 2014 odneo pobedu 101:50, a zatim je i somborski KK Joker sinoć u našoj hali slavio sa 70:117. Po tradiciji ne pišemo loše ni o jednom našem klubu ni o igraču, već od direktnih izvora tražimo informacije koje će nam odgonetnuti nastali rezultat i dati uvid u to šta i kako dalje.

U ovom slučaju to je manje ili više jasno, jer smo pisali o stanju svakog pojedinačnog igrača koji je povređen u vikendima za nama. U svakom slučaju porazi nisu prijatni, pa čak ni onda kada je jasno da je protivnik mnogo jači, ali je bitno da su igrači srbobranskog tima i u najvećim porazima pokazali da su srčani i da se ne boje nikoga, ma koliko mu ime bilo zvučno i koliko mu igrači bili poznati. Tim stavom se vodila Andrićeva ekipa i u jučerašnjem okršaju. Uletali su u neverovatne prodore, postizali pogotke iz nemogućih situacija, a najbolje od svega je što su u nedostatku iskusnih igrača, bitne pozicije u timu zauzeli golobradi dečaci željni dokazivanja. Na prvom mestu ističemo Grubić Bojana koji je sinoć odigrao svoj prvi seniorski meč u 14. godini života, i pri tome postigao 13 poena od čega tri trojke, a još je zanimljivije to što je brzo stekao poštovanje prekaljenih košarkaša sa protivničke strane terena.

Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Trninić sa 18 poena, 10 skokova i skoro istim broj rampi nad protivničkim šuterima. Poene su postizali još: Nikola Babić 10 od čega čak 3 trojke, Mirosavljević 2, Belić jednu trojku, Mirko Paroški 5 poena, Simin 11 sa 3 pogotka van linije 6,75 i Boba Subić 11 poena u košu Jokera. Rezultat se po četvrtinama kretao 19:39, 15:25, 19:25 i 17:28. Publika je i pored toga što je od početka bilo jasno da će naš tim izgubiti, bodrila i pozdravljala svaki pogodak Srbobranaca, a reči podrške uputili su nakon meča i sa klupe gostujućeg tima, jer niko ne želi da se nađe u poziciji “bolnice”, kako u žargonu kažu sportisti. Nakon meča smo na kratko porazgovarali sa trenerom somborskog tima, gospodinom Isidorom Rudićem, u želji da saznamo kako on gleda na situaciju u našem klubu, šta ima da kaže o završenom meču, ali i da nam predoči kakve su njihove ambicije nakon završenog prvog dela prvenstva.

“Ova utakmica je odigrana u jednoj domaćinskoj i prijateljskoj atmosveri, i pored toga što je Srbobranski tim značajno oslabljen pružili su odličnu partiju, i mogla se gledati jedna dobra utakmica. Srbobran je stvarno desetkovan i želim im što brži i što bolji oporavak. S obzirom da im je ovo prva sezona u novoformiranom klubu, a imamo odlične odnose od ranije, stvarno im želim da što pre izađu iz ovih problema. Nama je ova utakmica došla u nezgodnom momentu jer smo prošlo kolo kod kuće, slobodno mogu da kažem, kiksnuli protiv Spartaka i zato smo došli ovde sa željom da dobijemo, tako da je utakmica i pored prijateljstva bila vrlo borbena. Rezultat koji vidimo ne pokazuje stvarni odnos snaga, već trenutno stanje. Naše su ambicije da uđemo u viši rang takmičenja i daćemo sve od sebe da ispravimo tu grešku iz prošlog kola i da se plasiramo u prvu Srpsku ligu. I pored tog prvog poraza imamo odličnu koš razliku, možda i najveću od svih seniorskih ekipa u Srbiji, ali nije to glavni pokazatelj. Pre svega tim ima dobru hemiju i to se vidi na tabeli”.

Posle trenera Rudića, da prokomentariše utakmicu i polusezonu, dobio je priliku i trener domaće ekipe Jovica Andrić, koji je ponavljamo, ipak zadovoljan posle završene jesenje polovine takmičenja.

“S obzirom kakva je situacija, rezultat je fenomenalan i iznad naših očekivanja. Mi smo očekivali duplu razliku i to ako nas budu poštedeli. Tri četvrtine su igrali u punom sastavu i u četvrtoj su malo usporili. Predsednik kluba, cela ekipa i ja smo zadovoljni današnjom utakmicom. Dali smo 70 poena Jokeru koji se nije štedeo. Oni su u ovoj utakmici morali da se iskupe posle neverovatnog poraza kod kuće od Spartaka. Mi smo im bile prve naredne mušterije, a s obzirom na našu situaciju rezultat je više nego odličan. Momci su se borili i ni za jednog nemam ništa loše da kažem. Posebno pohvaljujem malog Grubića, koji je 2004. godište i dao je 13 poena, od čega 3 trojke. Imao je 4-5 fenomenalnih asistencija i šta više reći o tom momku nego da je veliki potencijal i talenat, mnogo je truda i rada uloženo u njega i on to vraća. Pored svih povređenih igrača, na spisak dodajemo i Vujića, koji je bolestan i nije igrao ni u Apatinu ni večeras. Ono što je dobro je što se ni danas niko nije povredio. Drago mi je što su se digli neki igrači koji do sad nisu mnogo igrali, Simin je dao 11 poena, kao i protiva Apatina. Trninić je odigrao danas jednu sjajnu utakmicu”.

“Ušli smo u sezonu sa velikim ambicijama i žao mi je što se ovako završilo. Naravno niko se sem mene nije nadao da ćemo u prvih 7 kola ostvariti 4 pobede. Nakon toga dolaze sve one povrede, ne želim da se ponavljam, već je prosto realnost takva da o playoff-u ne možemo da pričamo. Postoji neka teoretska šansa, ali je vrlo mala. Realno je da ćemo igrati playout i tako je kako je. Završili smo sa skorom 4 pobede i 7 poraza. Poraz pre ovog bio je u Apatinu, gde smo imali fond igrača 6 ipo, jer je Aca Srdanov u toj utakmici ponovo osetio bolove u zglobu, dao je momak 5 trojki i mislio je da mu je bolje, međutim situacija sa njim i dalje nije dobra. Nije igrao ni Trninić zbog obaveza, tako da taj žalosni rezultat tamo nije bio realan. Mi nastavljamo sa treninzima i ove nedelje, a zatim ćemo odmarati do 10. januara kada nastavljamo sa punim gasom. Zahvaljujem se na kraju treneru somborskog kluba, koji nam je izašao u susret i dozvolio da danas zaigraju igrači od 14 godina, jer se oni svrstavaju u decu i nemaju pravo da igraju. Timu Jokera želim svu sreću i siguran sam da će oni da ostvare cilj koji su zacrtali”.

Jovica je ocenio svoj tim, rad i uspeh u ovoj polusezoni ocenom 3+, i napominje da je posle 7 kola to bila čista petica.

Ovaj meč 11. kola počeo je minutom ćutanja, zbog smrti Aleksandra Kaića Šace, čoveka koji je bio veliko trenersko i uopšte košarkaško ime našeg grada. Stvorio je veliki broj dobrih igrača i bio trener mnogim generacijama koje su stasavale u Srbobranu.

Facebook Komentari