Gledali smo pobedu za prvo mesto na tabeli

25. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Sinoćna ubedljiva pobeda ženskog košarkaškog kluba Srbobran nad Ljubovijom donela je našem timu vodeće mesto na tabeli. Nakon 6 odigranih duela zabeležile su Subićeve devojke 5 pobeda i trenutno se ne vidi kraj njihovim trijumfima.

Srbobranska sportska Hala svedočila je sinoć novoj pobedi domaće ekipe od 20 poena prednosti, navikavaju nas naše košarkašice na pobede sa ovom razlikom tako da će uskoro postati neuspeh ako pobede sa manjom prednošću. Najbolja vest, pored same činjenice da su opet pobedile i pored toga što su sad prve na tabeli, je da se konstantno menja ime najefikasnije igračice tima, što znači da nema pravog lidera u ekipi već je reč o snazi tima u celini. Devojkama nije bitno koja od njih će ostvariti najviše pogodaka, bitno im je da pobede kako bi mogle zajedno da se raduju, a raduju se vrlo često i glasno.

Ponovo je Subićeva ekipa odlično otvorila utakmicu. U prvoj četvrtini ostvarile su rezultatsku prednost od 22:10, a pored dva pogođena slobodna bacanja i jednog zicer pogotka, sve ostalo su bile trojke, čak 6 komada u prvoj deonici. Drugu četvrtinu su Srbobranke odigrale egal jer su dozvolile gošćama da uspore ritam igre, te je završena 17:17, 39:27 na poluvremenu. U treću četvrtinu se vraćaju pune snage i entuzijazma nakon razgovora sa  trenerom u svlačionici i prave novi rast razlike 58:39 (19:12). Poslednja četvrtina je donela u jednom momentu rezultatsku prednost naših devojaka od 31 poena, ali je do kraja meča ona smanjena na 21 jer su se igračice Ljubovije probudile pred kraj utakmice. Meč 7. kola Druge lige Srbije završen je rezultatom 74:53.

Najistaknutija među domaćim igračicama bila je, centar, Jelena Ćurčić sa 17 postignutih poena, od čega je tri puta pogađala van linije 6,75. Pored toga ostvarila je Jelena i 15 skokova, što joj je donelo prvi dabl/dabl učinak ove sezone. Pored nje dvocifrene su bile i Tamara Ivkov sa 11 poena, jednom trojkom i 6 asistencija, kao i Nataša Božić sa 10 poena i dve trojke. Po dve trojke su pogodile i Jelena Curaković i Sanja Dunđerski, što u zbiru iznosi 11 trojki iz 37 pokušaja.

Jelena Ćurčić: “Kad bih rekla da rezultat sve govori uopšte ne bih bila u pravu. Ovo je bila jedna teška utakmica, a Ljubovija je ekipa koja možda nema dugačku klupu, ali zato ima veći broj zapaženih igrača koje imaju veliko iskustvo. Mislim da je prevagnulo to što imamo dužu klupu i u boljoj smo fizičkoj kondiciji. Odlično smo otvorile utakmicu i nametnule svoju igru, u drugoj smo malo pale ali smo se zato u treću vratile snažno i pokazale šta znamo, što se i vidi u rezultatu. Kada je sezona startovala nismo očekivale da ćemo baš ovakve rezultate praviti, jesmo se potajno nadale, ali nismo htele da žurimo već da idemo iz utakmice u utakmicu. Uvek nam je najvažnija sledeća utakmica i za svaku se jednako pripremamo, Ni jednog protivnika ne pocenjujemo i mislim da je to ključ uspeha. Želela bih na kraju da se zahvalim publici koja dolazi da nas gleda i navija. Mislim da ne skrećemo dovoljno pažnju na to koliko su nam navijači stvarno bitni i koliko nam navijanje sa tribina pomaže u igri. Zahvaljujem im se svima i pozivam sve da u sredu dođu na Kup utakmicu protiv Šapca, jer nam je ona zaista bitna”.

Jelena očekuje da će naš tim pobediti prvoligaša Šabac, i da će Srbobran proći u sledeće kolo Kupa, jer je njen tim željan trofeja i pune su motiva da se nadigravaju sa ekipama iz višeg ranga takmičenja. Slično razmišlja i trener Slobodan Subić koji na toj utakmici očekuje da vidi koliko su njegovih 12 izabranica spremne za mogući nastup u prvoj ligi sledeće sezone, iako do toga ima još vremena. Pre toga zanimalo nas je da nam malo analizira ovu poslednju pobedu.

Slobodan Subić: “Ova pobeda je vrlo važna i pokazuje da ni jedna od najboljih ekipa lige ne može da prati ritam koji mi namećemo. U ovom trenutku mi je najveći problem broj pobeda koji smo ostvarili, jer ne znam na koji način da devojke sad zadržim na zemlji. Posle ovakvih rezultata teško je ekipu spustiti malo na parket, mlade su i poletne. U proteklom periodu pauze pojačano smo radili na fizičkoj snazi u teretani, i to se odrazilo na naše procente šuta i to sam očekivao na ovoj utakmici. Ono što nije bilo dobro je što smo u par trenutaka sebi dozvoljavali da uđemo u sporiji ritam koji je pokušavao da nametne protivnik. Na poluvremenu smo popričali o tome i našli smo način da ponovo ubrzamo svoju igru. I na 30 razlike smo se borili i pokazivali karakter, bacali se za svaku loptu i odužili se publici koja je došla u velikom broju. Iskusni tim protivnika je navikao na napade od 23 minuta i sporu igru, ali smo mi sjajnim šutevima s polja i udvajanjem u odbrani osujetili njihove ambicije”.

“Veliki deo ove ekipe, svi sem Sanje i Branke, u narednih 7 dana odigraće 3 utakmice. Sutra sa juniorskom ekipom gostujemo u Plandištu. U sredu od 19:00 časova nas očekuje jedan fantastičan meč drugog stepena Kupa Srbije, protiv prvoligaša iz Šapca. Odmah u subotu posle toga 8. kolo prvenstva protiv ekipe Vršca. Ritam nam je poprilično zgusnut i težak, ali veći deo tih utakmica igramo kod kuće tako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobede. Najveći izazov biće Kup utakmica sa Šabcom. Taj tim je na dnu tabele prve lige, ali samo zato što imaju trenutno kadrovskih problema. U pitanju je vrlo jaka ekipa sa 5-6 mladih reprezentativki, sve ih znam odlično i sigurno će utakmica biti vrlo dobra”.

Za kraj smo ostavili izjavu trenera gostujuće ekipe Ljubovije, gospodina Petra Arsenovića: “Prvo bih čestitao ekipi domaćina na pobedi i borbenosti koju su pokazali. Danas su igrale bolje i vidi se da su jako dobro fizički spremne devojke i da su odlično uigrane. Svakako zaslužena pobeda Srbobrana. Tim je očigledno u svakodnevnom treningu i mnogo vremena provode zajedno, za razliku od nas čiji je tim sastavljen od nekoliko igračica koje treniraju u Ljuboviji i 6 igračica koje nam dolaze sa strane i bez treninga. Naravno to nije niokakav alibi  za ovako lošu igru. Ono što je načinilo prednost domaćina danas je izuzetna timska igra , više trčanja, više borbenosti i očigledno je fizička pripremljenost tima mnogo viša nego što je to slučaj kod nas. Nama su danas nedostajale 3 igračice, prvi strelac tima Janjić, koja zbog porodičnih razloga nije mogla da doputuje. Mirjana Nikolić nam je bolesna, a Iva Šicar je igrala utakmicu u Šapcu i nije mogla da stigne. To su razlozi što smo imali manje igračica u rotaciji, ali napominjem to nije alibi ni razlog koji umanjuje pobedu ekipe domaćina. Nas u narednom kolu očekuje Radnički koji je sinoć iznenadio ekipu Zrenjanina i moraćemo ozbiljno da shvatimo tu utakmicu. Imaćemo bar jedan zajednički trening kako bi smo se uigrali, jer videlo se večeras da nismo najbolje uigrani. Očekujem da iz ovog poraza izađemo jači i pokažemo bolju igru u nastavku sezone”

Sjajna utakmica i odličan uvod za Kup utakmicu u sredu, koju ćemo detaljno ispratiti.

Facebook Komentari