Najbolje odigrana utakmica OKK Srbobrana

19. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Tim epitetom je trener našeg košarkaškog kluba pohvalio svoje igrače, koji su zaista u ovom 7. kolu odigrali neverovatnu utakmicu protiv KK Petrovgrada iz Zrenjanina, savladavši ih 86:67.

Potpuno je neverovatno kako je tim Jovice Andrića u kratkom roku sazreo u ozbiljnu ekipu koju sigurno svi klubovi Druge regionalne lige sada respektuju. Ovovikendni meč najavljen je kao jedan od teških, jer je protivnik zaista bio jak a i pokazao je da može da pobeđuje i najjače timove. Srećom po nas u Srbobranu su potpuno potučeni. Prvo poluvreme domaći tim je igrao kao da sutra ne postoji. Od prvog napada su pogađali i nemoguće šuteve a požrtvovanost u odbrani potpuno je paralisala zrenjaninske igrače, čemu svedoči i konstantni rast prednosti Srbobrana u tim deonicama igre: 26:15 prva četvrtina, 25:15 u drugoj, 22:15 treća i jedini pad se desio na kraju kada je gostujući tim imao priliku da igra i osvoji poslednju deonicu sa 13:22.

Ubedljivo najbolji pojedinac na meču bio je Aca Srdanov koji je u prvom poluvremenu 7 puta pogodio za tri poena i jednom za dva, što mu je u zbiru donelo 23 poena, a u drugom poluvremenu nije ni morao da ulazi u igru pa je tu polovinu meča trener Andrić iskoristio da ga odmori i oproba neke druge manje zastupljene igrače. Pored Ace zapaženi su bili i Dušan Puhar sa 21 poenom, koji je u drugom poluvremenu preuzeo vođenje ekipe od Srdanova. Dejan Andrić postigao je 13 poena, koliko je dao i Nikola Babić, koji je postigao 3 pogotka van linije 6,75 metara. Slobodan Subić je pogodio 9 poena od čega jednu trojku, ali je i svojom odbranom značajno pomogao timu i potpuno paralisao igrače Petrovgrada.

Naš sagovornik je nakon meča bio najprecizniji pojedinac Aleksandar Aca Srdanov:

“Prezadovoljan sam našim večerašnjim izdanjem, ubedljivo najbolja utakmica kako u gostima tako i kod kuće, ne samo za mene lično već i za kompletan tim. Jednako smo bili dobri u odbrani i u napadu. Dao sam tih 7 trojki, najzad su počeli da ulaze šutevi koji do sad nisu bili precizni. Trener je stalno insistirao da vežbamo šut i to se sad pokazalo kao dobro uloženo vreme. Drago mi je što smo pred domaćom publikom odigrali tu najbolju utakmicu, što su oni bili u prilici da gledaju dobru košarku, jer nas podržavaju iz utakmice u utakmicu u velikom broju. U timu je dobra atmosvera, umora nema, čak naprotiv svaka utakmica nam da motiv da još bolje igramo. Pogotovo je to slučaj posle pobeda, tada u svlačionici slavimo i sreća je ogromna. Želim što više utakmica i da na njima pokažemo koliko možemo, a ovakvi rezultati će se ponavljati i u buduće, to mogu da obećam. Voleo bih da u narednom kolu u Beočinu napravimo brejk, to nam je do sad falilo, i onda bi smo mogli mirno da uđemo u drugi deo sezone, a siguran sam da bi smo onda mogli da se borimo za ulazak u play off.”.

Ni trener Joca Andrić nije skrivao zadovoljstvo, nakon maestralne partije njegovog tima. On nam je izanalizirao utakmicu i dao neka predviđanja za nastavak sezone, onako kako on to samo ume:

“Zaista sam zadovoljan igrom mojih momaka i slobodno mogu reći da je ovo najbolje odigrana utakmica ove sezone. Sjajno smo otvorili utakmicu, 52 poena dali u prvom poluvremenu, šut nas je jako dobro služio. Samo je Srdanov u prvih 10 minuta dao 6 trojki. Zaista nestvrano, iz 7 šuteva dati 6 pogodaka u tako kratkom roku. U drugom poluvremenu sam mu dao malu minutažu, jer sam hteo da napravim neke veće rotacije, kako bih igrače koji su se trošili, malo više odmarao. Uglavnom sam zadovoljan sa svim igračima koji su nastupili. Požrtvovana igra nam je donela u trećoj četvrtini razliku od 33 poena, i možda mi je samo žao što to nismo sačuvali do kraja. Mada da mi je neko pre meča ponudio i dva razlike ja bih prihvatio, jer je reč o zaista jakom protivniku. Petrovgrad iako sa velikim brojem igrača, večeras nije bio kompletan. Falio im je prvi play Šair Aleksandar, kao i jedan igrač sa spoljne pozicije, ali i mi smo značajno oslabljeni, neigranjem Krge i Stojinovića. Ono što sam obećao na početku prvenstva, da ćemo pobeđivati na domaćem terenu, i dalje pokazujemo i zato bih voleo da publika to podrži. Jeste da je na tribinama bilo oko 200 ljudi, ali navijanje nije bilo onako kako može. Ovi momci su to zaslužili i zato pozivam publiku da budu vatreniji”.

“U dosadašnjem delu sezone, krivo mi je što u Kikindi nismo odigrali bolje i možda tad napravili brejk. U Subotici smo loše otvorili meč i to nas kasnije koštalo, nismo mogli da se vratimo. Sledeći meč je u Beočinu, gde očekujem taj pominjani brejk, ne za nedelju dana nego opet u četvrtak dva dana pre meča kod kuće. Sledeću kod kuće igramo sa Kikindom i mislim da je realno da ih pobedimo ako opet odigramo ovako kompaktno. Nama je cilj play off i samo uz pobednički mentalitet može se do njega. Sad sam ubeđen da smo na pravom putu, pogotovo što vidim da neki momci stasavaju u ozbiljne igrače, pored Srdanova moram da pohvalim i Stevana Vujića koji je evo i drugi nastup za redom odigrao odlično. Trninić se takođe uzdiže i postaje sve bolji. Deja Andrić je standardan i zadovoljan sam s njim, pogotovo što je on bio ključan u presecanju protivnika kada pokušaju da uđu u mini seriju, on je to rutinski završavao. Uz Puhara to su momci koji su nadomestili nedostatak Miloša Stojinovića. Kad se Nikola Krga vrati u formu bićemo još bolji” bio je to kratki rezime utakmice našeg košarkaškog stratega.

Facebook Komentari