Treća utakmica kod kuće i treća pobeda

04. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Kada je OKK Srbobran pre nekih mesec dana započeo svoju prvu takmičarsku sezonu, znali smo da očekivanja ne mogu biti prevelika, ali imali smo obećanje trenera Jovice Andrića da će bar kod kuće, njegov tim dati sve od sebe da pobeđuje i srbobranskoj publici priredi lepu košarku i radost nakon svakog meča. To svoje obećanje on uspeva da održi i nakon 5. kola lige.

Poslednji pobeđeni tim u velikoj dvorani srbobranskog sportskog Centra bio je futoški KK Basketball Stars, i to sa 32 poena razlike, 82:50. OKK Srbobran u ovaj meč ušao je suviše opušteno i sa stavom “lako ćemo mi sa njima”, a sve zbog činjenice da su ih u letnjoj ligi baš lagano pobedili i to u Futogu. Tim koji je u Srbobranu izašao na megdan našim momcima je bio sve samo ne lagan zalogaj, a to su pokazali od samog starta meča uz konstantno rezultatsko vođstvo u prvoj četvrtini. Tek pred istek desetog minuta smo ih sustigli ali bez šanse da ih i prestignemo tako da nju dobijaju gosti sa 15:16. Druga četvrtina donela je malo bolju igru “Srbobrana” kada momci uspevaju da nadomeste lošu startnu poziciju i čak naprave razliku od 4 poena na kraju poluvremena, a najviše zahvaljujući Deji Andriću koji je za pola utakmice ubacio 15 poena, a uz pomoć Subića uspeva da zaustavi dominaciju futoških igrača u reketu što potpuno menja tok meča.

Drugu četvrtinu dobijaju Srbobranci sa 21:17, tako da je ulazak u treću bio već rezultatski na strani domaće ekipe (36:33) a odlično odigrana ova deonica ugasila je svaku volju gostujućeg tima za živom igrom, jer su izgubili svaku nadu u mogućnost pobede. Naši igrači su potpuno zaustavili protivnički napad, koji je realizovan sa samo 6 poena, dok su Srbobranci ubacili 22. U istom ritmu nastavljeno je i u poslednjoj deonici u kojoj je samo prednost povećana a naši igrači su imali malo više prostora za egzibicije i postizanje poena uz sjajne prodore koji su za publiku bili prava poslastica. Četvrta četvrtina završena je sa 24:11 što na posletku donosi rezultat 82:50 za Srbobran. Najefikasniji u timu domaćina bio je Nikola Babić sa 21 ubačenim poenom i dve trojke, a dvocifreni su još bili Dejan Andrić sa 19, Dušan Puhar sa 13 i Aleksandar Srdanov sa 12 poena koji su postignuti svi izvan linije 6,75m.

Da prokomentariše meč, sa naše strane, je bio zamoljen najbolji igrač večeri Babić Nikola: “Ne treba da budemo zadovoljni, i ostatak ekipe treba to da shvati, jesmo mi pobedili 30 razlike ali igra je bila katastrofa u prvom poluvremenu. Jedino nam je razlika u kvalitetu donela pobedu. Ušli smo previše opuštemo, a tako je bilo i u svlačionici i na zagrevanju pre utakmice. Pobedili smo ih letos lako i mislili smo da se oni neće poboljšati uopšte. Tako smo ušli u meč, nije bilo borbe ni žara. Oni su imali želju da pokažu da su bolji, ali srećom smo ih stigli i poveli na poluvremenu. Posle trenerovog ribanja na poluvremenu stavljeno nam je do znanja da moramo da pobedimo pogotovo za sve ove ljude koji su večeras došli u Halu da nas gledaju i da nas bodre. Priznajem da nas je i publika ponela svojim bodrenjem i to nam je ulilo veliku energiju i odgovornost. Falilo nam je to u prvom poluvremenu, ali nismo je ni zaslužili tad. Svaki od nas u timu može mnogo više. Nismo ni svesni koliko možemo, a sigurno je da može 10 puta bolje nego sad. Kad počnemo da primenjujemo sve ono što radimo na treningu doći će i bolji rezultati. Fali nam Miloš u timu. I ko prvi put dođe na utakmicu videće da nam fali centar. Povrede su sastavni deo sporta, nije ih moguće izbeći, samo je pitanje kome če se desiti. Kada se ta povreda desila u Somboru znao sam da ćemo biti u problemu, ali moraju ostali igrači da shvate da je to njihova šansa da daju više sad. Mi moramo da igramo bez Miloša i neko od nas mora da nadomesti njegovo neigranje. Drugi će dobiti veću minutažu i imaće priliku da se pokažu, Mora neko da nadomesti te koševe i skokove najefikasnijeg igrača u timu. I meni je to dodatni motiv na terenu. Želim da se zahvalim publici što su nas bodrili i što su nam pomogli da okrenemo utakmicu”.

Uspeli smo na kratko da popričamo sa pomenutim Milošem Stojinovićem, našim iskusnim centrom i najistakmutijim pojedincem u prethodnim mečevima, koji je na prošlom meču protiv Jokera u Somboru bukvalno iznet sa parketa zbog bolne i ozbiljne povrede. Iako onemogućen da igra došao je u Srbobran da bude uz svoje saborce bar na klupi. Zanimalo nas je koliko je ozbiljno, a gips na Miloševoj potkolenici govori da jeste. Na žalost on nam je potvrdio da je došlo do kidanja ukrštenih ligamenata kolena i da je za sad mišljenje lekara da će morati da miruje 6 nedelja, a magnetno snimanje koje je obavio tek treba da pokaže da li je povreda još gora i možda zahteva neku intervenciju i duži izostatanak sa terena. Ukoliko nalaz pokaže da nema većih oštećenja tkiva iskusnu peticu bi mogli da vidimo pod košem ponovo u februaru kada se nastavi liga nakon zimske pauze. Mi mu želimo sve najbolje i skori oporavak.

Bilo bi neozbiljno završiti izveštaj sa ove utakmice, a da po običaju ne prenesemo utiske i trenera domaćeg tima Jovice Andrića: “Pobeda je ubedljiva rezultatski, ali bi bilo i ubedljivije da smo utakmicu bolje otvorili. Katastrofalno prvo poluvreme, nemam lep komentar. Očajna igra, loš ulazak, nije bilo borbenosti ni srčanosti, ono što nas odlikuje i kako znamo da igramo nije se pokazalo. Ekipa Basketball Stars je poslednja na tabeli i moralo je bolje. Danas je na teren ušao i njihov kapiten/trener Đura Majkić koji nam je pravio velike probleme, a on do sad nije igrao. Oni imaju registrovano preko 20 igrača i ovaj tim im služi da kale decu, ali eto danas su zaigrali i neki stariji. Ušli smo u utakmicu opušteno jer su igrači mislili da će biti lako, a ja sam znao da će biti teško jer je Miloš povređen i to deluje na ove momke jer je on vođa ekipe. Najstabilniji je igrač a njegovih 20 poena po utakmici je od prevelikog značaja za tim. Videli ste da na klupi ima još povređenih igrača, Krga Nikola je počeo da trenira ali još nije spreman za igru, za kontakt. Baki se opet istakao sa 21 poenom i Deja sa 19, on nas je držao celo prvo poluvreme. Šut nas opet ne ide nikako, pogotovo što smo ove nedelje digli intenzitet treninga po pitanju šuta, ali eto nije se isplatilo. Ali dobro, valjda ćemo jednom i da pogodimo nešto. Ono što je dobro jeste pobeda i ponovo je pokazan karakter. Kao i do sad moram da pohvalim jednog igrača, a ovaj put to je Boba Subić. Dao je 6 poena, ali je zato na drugoj strani potpuno zaustavio njihovog najboljeg igrača. On uliva samopouzdanje kad je na terenu. Čovek je pun energije i želje da se nadmeće. Pokazuje potpuno poštovanje preme ekipi i prema treneru čime je odličan primer mlađim saigračima. Svaka mu čast i veliko hvala. Moraju više da nam prorade mlađi igrači, jer ovi stariji i igraju kako bi podstakli mlađe a ne da oni nose utakmicu. Malog Srdanova je krenuo šut u trećoj četvrtini, mada se propisno namučio sa protivničkom odbranom. Nadam se da će mu ova utakmica biti come back, i da će proraditi onako kako on zna. Zahvaljujem se publici na podršci. Mislim da je bilo i preko 200 ljudi na tribinama i zato mi je još draže što smo pobedili”. 

Čeka nas deset dana pauze do sledećeg meča naših košarkaša, a zatim dve utakmice u tri dana. Galeriju slika sa utakmice možete pogledati u galeriji na našoj facebook stranici.

Facebook Komentari