Rukometaši dominiraju ligom, pao je i Hajduk

04. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Rukometni klub “Srbobran” je sinoć na svom parketu odigrao 6. kolo Treće lige Sever – “Zapad” u kom su trijumfalno nadigrali goste iz Čuruga sa 31:27.

Čuruški klub “Hajduk” želeo je da ugrozi lidersku poziciju našeg kluba i umeša se u trku za mesto jesenjeg prvaka lige, a u prvih pola sata igre delovalo je i da im to može poći za rukom. Veoma neizvestan meč na kraju se ispostavio kao 5. pobeda u 6 kola.

Do poluvremena, “Hajduk” je održavao konstantnu prednost od jednog do tri gola razlike, a naši momci su u samo jednom trenutku uspeli to da stignu i pred kraj povedu. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 16:15, a druga deonica potpuno je obrnula odnos snaga na terenu. Srbobranci su postavili čvršću odbranu što je rezultiralo i gol prednošću našeg tima. Čuružani su konstantno bili pod pritiskom jurenja zaostatka u golovima što je uz neke nelogične sudijske odluke brzo zapalilo atmosveru ta terenu.

Mnogo varnica i situacija u kojima je dolazilo do verbalnih duela na ivici fizičkog razračunavanja obeležile su drugih pola sata igre. Nervoza sa obe strane terena ispostavilo se bolje je uticala na naš tim koji je igrao jače i agresivnije, što je potpuno utišalo odbranu gostiju. Pokušavali su igrači Hajduka da nadoknade zaostatak u napadu ali su često gubili te lopte što je brzim kontrama u tri navrata donosilo pogotke našem timu. Loptu su u mrežu gostiju ubacivali Vraneš čak 13 puta, Furtula 5, Simin 4, Kurdulija 3, dok su Tojzan, Španović i Šijačić to činili po 2 puta i svaka im čast za broj pogodaka. Novi/stari golman Aleksandar Sale Pivnički 14 puta je sprečio da protivnici zatresu našu mrežu, čime je pokaza da se na njega i te kako može računati.

Više detalja sa ove utakmice možete videti u našoj facebook galeriji.

Poslednje kolo ovog dela prvenstva igra se sledećeg vikenda, a naš tim putuje u Žabalj, gde će sa jednim od direktnih konkurenata za naslov jesenjeg prvaka, klubom ŽSK 1955, rešiti dilemu koja trenutno postoji na vrhu tabele.

 

Facebook Komentari