Oba muška košarkaška kluba poražena za vikend

31. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Prva regionalna liga Sever

Akademik je u 5. kolu takmičenja na domaćem terenu izgubio od ekipe KK “Nova Pazova” rezultatom 72:83. Prve tri četvrtine su odigrane 10:21, 21:23 i 20:21 a jedino su u poslednjoj naši uspeli da nadigraju goste 21:18. Veći deo utakmice smo zaostajali za Pazovčanima sa dvocifrenim brojem, pred kraj utakmice probudila se nada da se može do preokreta i približili smo se na samo 5 poena razlike, ali se tu posustalo i tako je i ovaj meč završen porazom kao i svi prethodni.

Trener Marko Srđanov je nakon meča bio vidno nezadovoljan, jer čini se da je svaki njegov trud i trud momaka u timu uzaludan, nikako da se dođe do brejka.

“Pokušavamo da igramo što lepšu košarku i što bolju, ali neiskustvo i to prvo poluvreme nas stalno ubija. Moramo raditi na tome da to popravimo, te padove koje imamo u igri. Ne bih da komentarišem suđenje, samo ću pomenuti da je broj faulova u jednom trenutku bio 29 za nas a samo 6 za gostujuću ekipu. To nam je takođe odmoglo, imali smo dosta faulova i morali smo se čuvati. Opet na kraju smo požrtvovanjem uspeli da dođemo do 5 razlike i imali smo dve lopte ali se desio brz šut, nisam tako planirao ali se desilo, i Pazova se tad opet odvojila na 10 razlike. Mogu da kažem da napredujemo, ali mi se ne sviđa što gubimo po peti put. Moramo nekako pojačati termine, pojačati igru i još uvek ima dosta nediscipline kod igrača. Zamerke su na osnovnim elementima košarke, to je trebalo da se savlada još u mlađim kategorijama. Ekipa koja ima više skokova ima i više napada, a sve ekipe se protiv nas naskaču. Danas su zakazali stariji i koš igrači, ali mogu da pohvalim mlađe momke koji su u poslednjoj četvrtini odlično igrali odbranu. Idemo u novu utakmicu gde ćemo pokušati da napravimo neko iznenađenje”.

Druga regionalna liga

Okk Srbobran prošlovikendni meč odigrao je u Somboru, gde je izgubio od prvog favorita lige, ekipe “Joker” sa 111:74. Nije problem što je upisan poraz, kada se zna da njima niko ove sezone ne može ugroziti prvu poziciju, problem je što se u našem timu povredio jedan od najbitnijih igrača. Reč je o centru Milošu Stojinoviću koji je tokom svih dosadašnjih susreta svojim iskustvom i dominacijom pod obručom značajno uticao na uspehe tima.

Rezultat se kroz četvrtine kretao 21:23, 36:24, 23:18 i 31:9, a u toj poslednjoj se vidi nedostatak Miloša na terenu. Srbobranci su odlično ušli u meč i čak vodili do početka druge četvrtine, što je za svaku pohvalu. Pokazali su da se ne boje ni najjačih i da mogu sa svima da se nose, ali na neke stvari ipak ne može da se utiče. Milošu je koleno ispalo iz ležišta i bukvalno je iznešen sa terena. Tim je posle njegove povrede pao sa igrom jer su i mislima bili sa njim. Čeka se detaljniji pregled lekara kako bi se znala ozbiljnost povrede, ali je sigurno da ga u narednom periodu nećemo gledati na terenu. Čak i da nema većih oštećenja tkiva biće potrebni meseci da se vrati u formu.

Sledeći meč “zelenih” gledaćemo već u petak u srbobranskoj hali sportova od 19:15, kada nam u goste dolazi ekipa “Basketbal Stars” iz Futoga koja nema ni jednu pobedu u 4 odigrana kola, te je za očekivati jedan lakši zadatak za Jocine momke. Pobeda bez mnogo znoja je očekivani ishod ovog meča za OKK Srbobran.

Facebook Komentari