Trijumf uz maestralnu igru Srbobranki

28. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Odigrale su košarkašice “Srbobrana” večeras utakmicu trećeg kola Druge lige protiv ŽKK “Radničkog” iz Kragujevca i zaveležile drugi tijumf u ligi i u ovoj nedelji, jer su u sredu sa istom razlikom pobedile u kupu Vojvodine “Radnički” iz Beograda.

DSC_0198

Zabeležen je rezultat 78:54, po četvrtinama 18:18, 34:14, 15:11, 11:11. Trijumfalna i bitna utakmica koja donosi mini seriju u pobedama i duh u timu kakav se samo poželeti može. Tim kk “Radnički” iz Kragujevca važi za jaku ekipu i svi ih smatraju za jedne od pretendenata za titulu, ali nešto u tom klubu “škripi”. U Srbobran su došli sa svojim najboljim igračicama, ali sa samo njih 7, što je brzo dovelo do zamora u gostujućoj ekipi, a i broj načinjenih ličnih grešaka po igračici brzo je ugrozio tim zbog čega su u drugoj deonici morale mnogo opreznije da igraju.

DSC_0212

Nedostatke Kragujevčanki, naše devojke su umele da iskoriste i već u drugoj četvrtini postignu razliku od 20 poena što je do kraja samo polako uvećavano i održavano. Zasluge za tu drugu četvrtinu potpuno možemo prepisati večeras razigranoj Sanji Dunđerski. Naravno da je rezultat zasluga tima ali se na ovom meču on projektovao kroz Sanju koja je na poluvremenu imala 10 upisanih poena, a do kraja je postigla još 3 što je ukupno 13, od čega i dve trojke. Isti broj poena postigla je i kapiten Branka Subić sa trojkom manje, ali je zato imala i po 5 skokova i isti broj asistencija. Dvocifrene su još bile Curaković Jelena sa 12 i sestra Ivana sa 11 poena. Tim je pogodio čak 9 trojki, a i šut sa linije penala je znatno bolji nego u prošlom meču. Tamara Ivkov zabeležila je 8 skokova iako je najniža, a isti broj skinutih lopti ima i Jelena Ćurčić koja ima i 5 asistencija.

DSC_0247

Od 11 naših igračica koje su izašle na teren u listu strelaca upisalo se njih 10, što je odlično i govori o tome koliko je atmosvera u timu dobra i kako postoji međusobno poverenje, a ne da sve lopte idu uvek na jednu ili dve devojke.

Posle ove utakmice trener srbobranskog tima, bio je vidno bolje raspoložen, nego nakon kup utakmice u sredu, iako su na obe utakmice ostvarene pobede sa istom razlikom. Naravno jasno je da je ova pobeda veće jer je jači protivnik u pitanju, a i košarkašice Slobodana Subića su na ovom meču imale znatno bolji postotak ubačenih šuteva, i manji procenat poklonjenih lopti. Da svoj sud o utakmici podeli sa nama zamolili smo trenera domaćeg tima:

DSC_0327

“Prvo bih da kažem da sam bio iznenađen što su gošće došle sa samo 7 igrača, mada su sve one koje nose igru bile prisutne. Verovatno imaju neki problem, ali ne želim time da umanjim našu dobru igru. Ponovo smo odlično otvorili utakmicu i imali smo zatim jedan mali pad u prvoj četvrtini, međutim od tad pa na dalje gošće nisu mogle da prate naš ritam. Druga četvrtina je bila nestvarna i u njoj smo pokazali sav raskoš košarke, dobru agresivnu odbranu i sjajnu igru u tranziciji. To nam je dalo prostora da u drugom poluvremenu malo promešamo karte i malo oborimo intenzitet igre, ali smo i pored toga dobili samo 22 poena u drugom poluvremenu. To je ono što želim da podvučem jer to počinje da postaje standard koji krasi ovu ekipu. Mislim da je ovaj protivnik jedan od najboljih kojeg smo uspeli da svedemo na mali broj koševa. Ako tako nastavimo da igramo u odbrani, kroz sezonu ćemo ostvariti još veliki broj pobeda”. 

DSC_0236

“Ovom pobedom našli smo se u prilici da uđemo u dobru seriju. Već u sredu nas očekuje finale kupa Vojvodine, na kom smo mi domaćini. Prava poslastica u košarkaškom smislu nas očekuje u našoj hali u sredu od 18:45, jer nam u finalu dolazi tim iz Zrenjanina, žkk Proleter kome smo mi ostali dužni u drugom kolu i to će biti sjajna prilika da im se revanširamo i osvojimo prvi trofej u ovoj sezoni. Nastavljamo u ritmu sreda-subota, a sledeći vikend gostujemo beogradskom Radničkom kom smo očitali lekciju u kupu pre par dana. Mislim da ako nastavimo sa ovakvim odnosom prema igri i sa dosta raspoloženih igrača u rotaciji, moći ćemo da vežemo dosta pobeda u nizu. Bitno je još navesti da smo se mi i Zrenjanin plasirali u treći stepen kupa, i čekamo žreb da vidimo sa kojim prvoligaškim ekipama ćemo igrati u kupu Srbije, a i ta utakmica će se igrati u Srbobranu”.

DSC_0318

To su vrlo zanimljive informacije, što se tiče kupa Srbije, jer može da se desi da nam u Srbobran dođu Partizan ili Zvezda što bi bilo vrlo zanimljivo i gledano, a i našim devojkama bi to bio motiv više da se pokažu u najboljem svetlu. A kad smo kod tog pokazivanja u najboljem svetlu, porazgovarali smo i sa Sanjom Dunđerski, koja je u večerašnjem nastupu pokazala najbolju igru.

DSC_0330

Sanja Dunđerski: “Prvo bih htela da čestitam našem treneru i ekipi na ovoj pobedi, a zatim i publici koja nam je dala punu podršku na ovom meču i zato im se zahvaljujem. Druga stvar koju moram da pomenem, a koja je postala naš zaštitni znak, je ta agresivna odbrana. Zadržale smo takvu igru do poslednjeg sekunda utakmice i tbog toga smo u stvari ostvarile ovu jako, jako bitnu pobedu. Druga četvrtina nam je bila najbolja i ona nam je pomogla da pobedimo sa skoro 30 poena razlike. Što se tiče utakmice nemam ništa više da kažem, ali želim da pozovem svu publiku, i sve obožavatelje ženske košarke da u sredu u 15 do 7 dođu i da nas podrže maksimalno u finalu kupa i da pobedimo Zrenjanin”. 

DSC_0321

Čestitamo devojkama na velikoj pobedi i pridružujemo se Sanjinom pozivu, a ovog puta stvarno očekujemo da tribine budu pune i da se navija za naš Srbobran jako.

Facebook Komentari