Najmasovnije ulične trke do sad

17. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola, Sport, Zabava

Lep i topao dan, kakav se u oktobru mesecu samo poželeti mogao, umnogome je učinio da manifestacija “Ulične trke” bude posećena i uspešna, a proslava Dana oslobođenja Srbobrana počne na najlepši način.

DSC_0274Pored što je ona uvoda u 19. oktobar, praznik naše Opštine, ova manifestacija je značajna jer u vrlo kratkom roku i na jednom mestu afirmiše ogroman broj dece, mladih i zdravih članova naše zajednice. Promocija sporta i mladih je jedna od osnovnih delatnosti srbobranskog Centra koji vodi Slobodan Subić, organizatora Uličnih trka. On uz svesrdnu pomoć opštine, sportskog saveza i svih škola sprovodi u delo ovaj divan skup svake godine, i na najlepši način. uz dečije osmehe i elan predstavlja ono najbolje kod nas.

DSC_0248Na ovogodišnjim trkama učestvovale su sve 4 osnovne škole naše opštine kao i gimnazija  i ekonomska škola. U 9 pojedinačnih trka učešće je uzelo više od 600 učesnika što je rekord manifestacije. Samo iz Turije i Nadalja je organizovano došlo 100 đaka. Trke su bile uzrasno kategorisane, i nakon svake su majicama nagrađeni oni najbolji, njih deset, a medalje su dobili troje najbržih.

DSC_0254“Ove godine načinili smo određene izmene u organizaciji, tu pre svega mislim na kontrolu takmičara i nepravilnosti u takmičenju i to se pokazalo kao veoma uspešno, jer na naše, a i zadovoljstvo svih učesnika koji žele da se takmiče sportski i u okviru načela fer pleja ove godine nije zabeležena ni jedna nepravilnost. Dodatne napore u tom polju učinili su i nastavnici koji su se maksimalno angažovali i ovim putem želim da im se posebno zahvalim, bez njih ova manifesticija ne bi bila ovoliko masovna i ušpesna. Naravno zahvaljujem se direktorima škola na saradnji u organizaciji, kao i Domu zdravlja dr.Đordje Bastić, policijskoj stanici Srbobran, JKP Graditelju, sportskom savezu opštine Srbobran i Srbobranskom atletskom klubu” reči su kojima je svoje zadovoljstvo iskazao Slobodan Subić, nakon uspešno održanih trka.

DSC_0387
Facebook Komentari